Διεθνή

Naftogaz: H Gazprom πρέπει να είναι στις νέες συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο

tags :
Naftogaz: H Gazprom πρέπει να είναι στις νέες συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο

Ο επικεφαλής της Naftogaz Andriy Kobolev εξέφρασε αμφιβολίες για την προθυμία της Ρωσίας να συμμετάσχει σε σοβαρές συνομιλίες.

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Naftogaz δήλωσε την Πέμπτη 24/5/2018 ότι οι συνομιλίες σχετικά με τη μελλοντική διαμετακόμιση φυσικού αερίου στη Ρωσία μέσω της χώρας στην Ευρώπη πρέπει να περιλαμβάνουν τη Gazprom και πρέπει να βασίζονται σε σταθερές δεσμεύσεις.
Σχολιάζοντας πρόσκληση για την επανέναρξη των τριμερών συνομιλιών για φυσικό αέριο, ο επικεφαλής της Naftogaz Andriy Kobolev εξέφρασε αμφιβολίες για την προθυμία της Ρωσίας να συμμετάσχει σε σοβαρές συνομιλίες.
O  υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας συμφώνησε στις συνομιλίες αλλά όχι στη Gazprom δήλωσε.
"Για την επιτυχία των συνομιλιών, είναι σημαντικό να είναι η Gazprom στην αίθουσα", δήλωσε ο Kobolev στο Reuters. «Αγωνίζομαι να καταλάβω ποιο αποτέλεσμα προσπαθούμε να πετύχουμε γιατί ... απ’ ότι ξέρω δεν είναι έτοιμοι να δώσουν καμία δέσμευση».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι  έτοιμη για συνομιλίες με την Ουκρανία σχετικά με τη συνέχιση των μεταφορών  φυσικού αερίου μετά τη λήξη της σύμβασής τους το 2019, ύστερα από συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel την προηγούμενη εβδομάδα
Η ρωσική εταιρεία Gazprom και πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες, με γερμανική υποστήριξη, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τον αγωγό φυσικού αερίου North Stream 2 στον βυθό της Βαλτικής για να συνδέσουν άμεσα τη Ρωσία με τη Γερμανία.
Ο αγωγός που παρακάμπτει την ανατολική Ευρώπη θα επιτρέψει στη Gazprom να μειώσει τις ροές αερίου μέσω της Ουκρανίας, η οποία  θα απωλέσει πολύτιμα έσοδα από τη διαμετακόμιση.
Ο Kobolev πρόσθεσε ότι η απόφαση της ΕΕ να διευθετήσει την υπόθεση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας με την Gazprom την Πέμπτη δεν θα επιφέρει θετικές αλλαγές στην αγορά, λέγοντας ότι οι δεσμεύσεις ήταν υπερβολικά αόριστες.
"Φαίνεται ότι η Gazprom απομακρύνεται από τα πάντα," συμπλήρωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης