Commodities

Baker Hughes: Αμετάβλητος ο αριθμός των πετρελαϊκών μονάδων στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αμετάβλητος ο αριθμός των πετρελαϊκών μονάδων στις ΗΠΑ
Μετά από έξι εβδομάδες ανόδου
Ο αριθμός των πετρελαϊκών μονάδων  παρέμεινε σταθερός αυτή την εβδομάδα, μετά από έξι εβδομάδες ανόδου, με τις τιμές του αργού να βρίσκονται σε πολυετή υψηλά επίπεδα, γεγονός που οδηγεί τις επιχειρήσεις σε ρεκόρ εξόρυξης πετρελαίου, ειδικά από σχιστόλιθο.
Η συνολική καταμέτρηση πετρελαιοπηγών διαμορφώθηκε στις 844 την εβδομάδα έως τις 18 Μαΐου, σύμφωνα με την έκθεση της της Baker Hughes την Παρασκευή 18/5/2018.
Ο αριθμός των εξέδρων, πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 720 εξέδρες, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή παράλληλα με τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για μείωση σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν από τις αυξανόμενες τιμές .
Τα αμερικανικά futures διαπραγματεύονται πάνω από 72 δολάρια το βαρέλι αυτήν την εβδομάδα με ανησυχίες ότι οι εξαγωγές από το Ιράν θα μπορούσαν να μειωθούν λόγω των ανανεωμένων κυρώσεων από τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι οι υψηλότερες από το Νοέμβριο του 2014.
Τα μελλοντικά συμβόλαια αργού διαπραγματεύθηκαν περίπου 70 δολάρια για το υπόλοιπο 2018 και 66 δολάρια για το  2019.
Η παραγωγή σχιστόλιθου αναμένεται να ανέλθει σε ρεκόρ 7,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) τον Ιούνιο, με την πλειοψηφία της αύξησης να προέρχεται από τη λεκάνη Permian, το μεγαλύτερο αμερικανικό κοίτασμα πετρέλαιου, όπου η παραγωγή αναμένεται να ανέβει φέτος σε 3,3 εκατομμύρια bpd,  σύμφωνα με την  EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης