Διεθνή

Πιέσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία με... φόντο το Nord Stream 2

Πιέσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία με... φόντο το Nord Stream 2
Σαφείς αιχμές του Γερμανού υπουργού για την στρατηγική των ΗΠΑ
Πιέσεις ασκεί η κυβέρνηση του Donald Trump στους Γερμανούς έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τη στήριξη στο ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. 
Όπως αποκάλυψαν Γερμανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε το αίτημα αυτό στην καγκελάριο Μέρκελ τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι εάν το Βερολίνο εγκαταλείψει τα σχέδια για τον αγωγό, που μεταφέρει ρωσικό αέριο μέσω της Βαλτικής, η αμερικανική πλευρά ως αντάλλαγμα θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισήμως ο Λευκός Οίκος το αρνείται, υποστηρίζοντας ότι τα δύο θέματα δεν συνδέονται. 
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Άλτμαϊερ απέδωσε την προσπάθεια των ΗΠΑ να εμποδίσουν τη δημιουργία ενός νέου αγωγού στην επιθυμία τους να διασφαλίσουν αγορές για τις δικές τους εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
«Έχουν μεγάλες υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου που πρέπει να βγάλουν την αξία τους» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό του ρωσικού αγωγού. «Μόνο θέτοντας εμπόδιο στον Nord Stream 2, θα διασφαλίσουν εξαγωγές». 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης