Commodities

Σε χαμηλό έτους ο χρυσός - Πτώση πάνω από 2% στα 1.289 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό έτους ο χρυσός - Πτώση πάνω από 2% στα 1.289 δολάρια η ουγγιά
Η αύξηση του κόστους δανεισμού των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στο δολάριο
Ο χρυσός υποχώρησε πάνω από 2% την Τρίτη 15/5/2018, για τρίτη συνεχόμενη μέρα καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο φέτος, καθώς η αύξηση του κόστους δανεισμού των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στο δολάριο και επισκίασε τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στη Γάζα.
Η πτώση ενισχύθηκε καθώς το πολύτιμο μέταλλο «έσπασε» την στήριξη του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών στα 1,306 δολ. η ουγκιά.
Στην spot αγορά μειώθηκε κατά 1,65% στα $ 1,290,78 την ουγγιά στις 2 μ.μ. ET. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για την παράδοση Ιουνίου σημείωσαν πτώση κατά  27,90 δολάρια ή 2,1% στα 1,290,30 δολάρια.
Περί τις 21:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1289,20 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 2,2%.
Ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν δεκάδες παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα της Γάζας τη Δευτέρα, καθώς  άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ από τη κυβέρνηση Trump  ενίσχυσε την ένταση στην περιοχή.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,8% του Μαρτίου, τα στοιχεία για τον οποία αναθεωρήθηκαν ανοδικά, έναντι της αύξησης 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,3% στις πωλήσεις του Απριλίου.
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις άσκησαν περαιτέρω πιέσεις στα ομόλογα των ΗΠΑ, ωθώντας σε νέα υψηλά για το 2018 την απόδοση του 10ετούς, σε επίπεδα πάνω από το 3%.
Ενώ τα στοιχεία δεν ενέτειναν τους φόβους για υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Έτσι, περί τις 20:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημείωνε άνοδο στο 3,08%.
Περαιτέρω πιέσεις στις αποδόσεις ασκούν οι επίμονες ανησυχίες γύρω από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ, εν μέσω φόβων ότι μια πιθανή εμπορική σύγκρουση θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα τις τιμές και τον πληθωρισμό, σε μια αρνητική εξέλιξη για τα ομόλογα.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν μια σειρά από ομιλίες αξιωματούχων της Fed, που θα μπορούσαν να προσφέρουν ενδείξεις σχετικά με την οικονομία και τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε η ενδυνάμωση του δολαρίου.

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης