Επιχειρήσεις

Επένδυση 400 εκατ. ευρώ για δημιουργία θερμοηλεκτρικής μονάδας σχεδιάζει ο όμιλος Καράτζη – Το πλάνο ενίσχυσης της ΚΕΝ

Επένδυση 400 εκατ. ευρώ για δημιουργία θερμοηλεκτρικής μονάδας σχεδιάζει ο όμιλος Καράτζη – Το πλάνο ενίσχυσης της ΚΕΝ
Εξειδικευμένα προϊόντα ενέργειας και ένα πυκνό δίκτυο 50 καταστημάτων έως τα τέλη του 2018 εκτιμάται πως θα αυξήσουν σταδιακά το πελατολόγιο του εναλλακτικού παρόχου
Μία κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια ηλεκτροπαραγωγή προετοιμάζει ο όμιλος Καράτζη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να κατασκευάσει μία θερμοηλεκτρική μονάδα φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Μάλιστα, για την υλοποίησή της, προγραμματίζει να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή το ενεργειακό project βρίσκεται σε επίπεδο μελετών, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί περίπου μία πενταετία για να πάρει «σάρκα και οστά».
Αν και δεν έχει γίνει γνωστή η ισχύς που θα έχει τη μονάδα, με βάση τα κόστη κατασκευής των συγκεκριμένων έργων, εκτιμάται πως θα κινείται στα 800 MW.
Όσον αφορά τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, ο όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται στην εμπορία και την προμήθεια ρεύματος μέσω της εταιρίας ΚΕΝ, η οποία είναι 100% θυγατρική του, ενώ έχει ήδη στο ενεργητικό του επενδύσεις στις ΑΠΕ, στις οποίες επίσης σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον.
Ωστόσο, η κατασκευή μίας μονάδας φυσικού αερίου θα ενισχύσει αισθητά το «ειδικό βάρος» του στην ηλεκτροπαραγωγή.

Πρώτος σε μερίδιο αγοράς εναλλακτικός πάροχος στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, με «αφετηρία» την Κρήτη όπου είναι η έδρα του ομίλου, και με την ΚΕΝ να είναι ήδη ο δεύτερος προμηθευτής στο νησί μετά τη ΔΕΗ με μερίδιο 4%, η εταιρεία διευρύνει το πελατολόγιό της τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και σε άλλα μη διασυνδεδεμένα νησιά, όπως για παράδειγμα τη Ρόδο.
Στη στρατηγική της εταιρείας για περαιτέρω διείσδυσή στην αγορά, κομβικό ρόλο παίζει η φυσική παρουσία σε πανελλαδική κλίμακα, με τη δημιουργία ενός πυκνού δικτύου καταστημάτων μέσω franchise.
Έτσι, έως αυτή τη στιγμή η ΚΕΝ διαθέτει 35 καταστήματα, τα οποία σχεδιάζει να αυξήσει σε 50 μέσα στο 2018.
Μάλιστα, από το περασμένο Σάββατο (12/5), το δίκτυο περιλαμβάνει πλέον και την Αττική, με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος ΚΕΝ στο Λεκανοπέδιο και πιο συγκεκριμένα στο Περιστέρι.
Στα πλάνα της εταιρείας είναι να αποκτήσει φέτος και άλλα καταστήματα στην Αθήνα, ένα εκ των οποίων θα βρίσκεται στο κέντρο.
Παράλληλα, αν και το «αρχηγείο» της εταιρίας θα παραμείνει στην Κρήτη, σύντομα η ΚΕΝ θα λειτουργήσει γραφεία και στην Αττική.

Από δίχτυα έως πεντάστερα ξενοδοχεία

Η πετυχημένη πορεία του ομίλου Καράτζη ξεκίνησε από την παραγωγή κατασκευής υλικών διχτυών, όπου σήμερα κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον κλάδο.
Διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα (Μελιδοχώρι, ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Λάρισα) και ένα στη Γερμανία (Kusey), με συνολική ετήσια δυναμικότητα παραγωγής μεγαλύτερη των 25.000 τόνων, μεταξύ άλλων σε σακιά, προϊόντα χορτοδεσίας, σωληνωτά δίχτυα, δίχτυα παλετοποίησης, δίχτυα σκίασης, καθώς και δίχτυα για τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα.
Παράλληλα, από το 1985 έχει σημαντική παρουσία και στον ξενοδοχειακό τομέα, εγκαινιάζοντας τότε στη Χερσόνησο Ηρακλείου το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Nana Beach, το οποίο διαθέτει 500 δωμάτια, μπανγκαλόου και σουίτες.
Σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του και ένα ακόμη πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, το Nana Princess, το οποίο θα διαθέτει 150 δωμάτια και σουίτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης