Διεθνή

Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της PDVSA στην Καραϊβική προχώρησε η αμερικανική Conoco

tags :
Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της PDVSA στην Καραϊβική προχώρησε η αμερικανική Conoco
«Η παραγωγή της PDVSA από τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Isla έχει κατασχεθεί», δήλωσε ο Steven Martina, υπουργός οικονομικής ανάπτυξης του Κουρασάο
Η κατάσχεση πλήττει περαιτέρω το ήδη απότομα μειούμενο εισόδημα της Βενεζουέλας από το πετρέλαιο, που συντηρεί την υπό κατάρρευση οικονομία της χώρας
Στην κατάσχεση πετρελαϊκών προϊόντων, που ανήκουν  στην κρατική εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA στο διυλιστήριο Isla το οποίο διατηρεί στην Καραϊβική, προχώρησε ο αμερικανός πετρελαϊκός όμιλος Conoco, μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Κουρασάο, τις οποίες επικαλείται το Reuters.    
«Η παραγωγή της PDVSA από τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Isla έχει κατασχεθεί», δήλωσε ο Steven Martina, υπουργός οικονομικής ανάπτυξης του Κουρασάο, ο οποίος δεν παρείχε τον όγκο ή την αξία των κατασχεθέντων προϊόντων.
Ο Martina πρόσθεσε ότι, η τοπική αρχή σχεδιάζει να συναντηθεί με τις δύο εταιρείες για να συζητήσει τη διαφορά διαιτησίας που οδήγησε τον αμερικανικό όμιλο να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στην Καραϊβική, προκαλώντας χάος στην αλυσίδα εξαγωγών της PDVSA.
Η κατάσχεση βλάπτει περαιτέρω το ήδη απότομα μειούμενο εισόδημα της Βενεζουέλας από το πετρέλαιο, που συντηρεί την υπό κατάρρευση οικονομία της χώρας.
Η Βενεζουέλα εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις εξαγωγές πετρελαίου, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο από την κορυφή τους και τα διυλιστήρια λειτουργούν μόλις στο 31% της παραγωγικής τους ικανότητας το πρώτο τρίμηνο του 2018.
 
Πηγή:www.bankingnews.gr  
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης