Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Compact πηγή ενέργειας για ασύρματους αισθητήρες

Compact πηγή ενέργειας για ασύρματους αισθητήρες
Διασταύρωση μπαταρίας και πυκνωτή αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά
Τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, που χρησιμοποιούν τεχνικές συλλογής ενέργειας για τις απαιτήσεις ισχύος τους γίνονται όλο και πιο συχνά.
Για αυτά τα κυκλώματα απαιτείται η «δεξαμενή ενέργειας» είναι ότι είναι συμπαγής, αλλά να εξακολουθεί να έχει μεγάλη χωρητικότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής (χωρίς συντήρηση) και χαμηλή εσωτερική αντίσταση, και είναι ικανή να φορτιστεί και να αποφορτιστεί γρήγορα αναφέρει σε δημοσίευμά του το elektor.
Η Murata ανέπτυξε τον Οκτώβριο του 2015 την UMAC, μια μονάδα κυλινδρικού σχήματος για την ενέργεια-αποθήκευσης, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά φόρτισης / εκφόρτισης και το προσδόκιμο ζωής που είναι πολύ μεγαλύτερo από εκείνo των συμβατικών δευτερογενών (επαναφορτιζόμενων) ηλεκτρικών στηλών.
Αυτό το στοιχείο φαίνεται να αποτελεί τη διασταύρωση μεταξύ μιας μπαταρίας και ενός πυκνωτή, αλλά η Murata αποκάλυψε πολύ λίγα για την εσωτερική κατασκευή του.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης στην αγορά, η Murata έχει πλέον αναπτύξει την UMAL, μια επίπεδη έκδοση του UMAC με μεγαλύτερη χωρητικότητα.
Αυτό το στοιχείο,(21x14x2 mm), έχει χωρητικότητα 12 mAh και ονομαστική τάση λειτουργίας 2,3 V. εσωτερική αντίσταση του είναι μόλις 200 mOhm και η ικανότητα ακόμα και μετά από 5.000 κύκλους φόρτισης / αποφόρτισης είναι ακόμα πάνω από το 90% της ονομαστικής αξίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης