Διεθνή

Επενδύσεις ύψους 13,5 εκατ. ευρώ της Fortum σε έργο ινδικών βιοκαυσίμων

Επενδύσεις ύψους 13,5 εκατ. ευρώ της Fortum σε έργο ινδικών βιοκαυσίμων
Η Fortum έχει έργα συνεργασίας με διάφορες εταιρείες για τη δοκιμή των τελικών προϊόντων χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους
Η Fortum της Φινλανδίας θα επενδύσει 13,5 εκατ. ευρώ σε ένα έργο κοινής επιχείρησης βιοκαυσίμων με εταιρείες Numaligarh Refinery Limited (NRL) και Chempolis στην Assam στην Ινδία, σύμφωνα με την εταιρεία.
Στόχος του έργου είναι η αποτελεσματικότερη χρήση της βιομάζας, διαχωρίζοντας και αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία.
Η Fortum ανακοίνωσε ότι η νέα βιοτεχνία θα βασίζεται στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Chempolis.
Αυτή η τεχνολογία πλατφόρμας πολλαπλών προϊόντων δημιουργεί υψηλότερα έσοδα από πωλήσεις με χαμηλότερα επενδυτικά και λειτουργικά κόστη.
«Σε αυτό το πρόγραμμα, διερευνάμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα βασίζονται στις νέες τεχνολογίες. Πιστεύουμε ότι πολύτιμα τελικά προϊόντα μπορούν να παραχθούν από βιομάζα και να χρησιμοποιηθούν αντί των ορυκτών ή άλλων λιγότερο βιώσιμων πρώτων υλών" δήλωσε ο Heli Antila, ο τεχνικός διευθυντής της Fortum.
Η Fortum έχει έργα συνεργασίας με διάφορες εταιρείες για τη δοκιμή των τελικών προϊόντων χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους.
«Το έργο αυτό έχει σαφή ρόλο στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, μπορεί επίσης να έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες, θα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης για χιλιάδες ανθρώπους και μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες να γίνουν ανεξάρτητες βελτιώνοντας το βιοτικό τους επίπεδο», εξηγεί η Fortum.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης