Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κροατία: Καθυστερεί η υποβολή προσφορών για το τερματικό LNG στην Αδριατική

Κροατία: Καθυστερεί η υποβολή προσφορών για το τερματικό LNG στην Αδριατική
Στα τέλη Ιουνίου μετατίθεται ο δεύτερος γύρος υποβολής προσφορών
 Η Κροατία ανέβαλε για τα  τέλη Ιουνίου το δεύτερο γύρο υποβολής προσφορών για τη χρήση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βόρεια Αδριατική, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23/4/2018 η εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο.
Η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάιο.
"Λαμβάνοντας υπόψη ότι στον πρώτο γύρο λάβαμε αιτήματα παράτασης της προθεσμίας για την προετοιμασία των προσφορών και ότι οι δυνητικοί χρήστες του τερματικού σταθμού εξακολουθούν να μελετούν τους κανονισμούς της τοπικής αγοράς φυσικού αερίου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έναρξη του δεύτερου γύρου στις 22 Ιουνίου" ανακοίνωσε η LNG Hrvatska.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υποβλήθηκαν λίγες προσφορές στον πρώτο γύρο υποβολής προσφορών, παρόλο που η LNG Hrvatska δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία.
Το επίπεδο της ζήτησης είναι πιθανό να καθορίσει εάν το έργο για το τερματικό σταθμό στο νησί Krk θα προχωρήσει.
Η LNG Hrvatska σχεδιάζει να κατασκευάσει πλωτό τερματικό σταθμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αρχίσει να λειτουργεί το 2020.
Με προβλεπόμενη χωρητικότητα 2,6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, ο τερματικός σταθμός αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαφοροποίηση από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, κυρίως για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Η ΕΕ έχει ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει το 28% της αξίας του τερματικού σταθμού, ήτοι 101,4 εκατομμύρια ευρώ (123,8 εκατομμύρια δολάρια).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης