Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα σχέδια του Βελγίου για τον διπλασιασμό της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Τα σχέδια του Βελγίου για τον διπλασιασμό της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Η χώρα έχει τέσσερα υπεράκτια αιολικά πάρκα που παράγουν 871 MW
Το Βέλγιο θα διπλασιάσει την έκταση των υδάτων της Βόρειας Θάλασσας που θα διατεθεί σε υπεράκτια αιολικά πάρκα μετά το 2020, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξόδου από την πυρηνική ενέργεια.
Η χώρα έχει τέσσερα υπεράκτια αιολικά πάρκα που παράγουν 871 MW  και θέλει να αυξήσει αυτή την ικανότητα σε 2,2 GW μέχρι το 2020 και σε 4 GW μέχρι το 2030.
Μετά το 2020, η κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει μια νέα περιοχή 221 τετραγωνικών χιλιομέτρων (85 τετραγωνικά μίλια) κοντά στα γαλλικά ύδατα.
«Η Βόρεια Θάλασσα είναι ένας κρίσιμος εταίρος στη μετάβαση της ενέργειας προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που συμβαίνει στη χώρα μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Philippe De Backer.
Παράλληλα, οι δύο πυρηνικοί σταθμοί του Βελγίου, στο Doel και στο Tihange με συνολική χωρητικότητα 6 GW έχουν βιώσει μια σειρά τεχνικών προβλημάτων στους αντιδραστήρες και προορίζονται για το κλείσιμο μέχρι το 2025.
Με το κόστος κατασκευής και λειτουργίας υπεράκτιων αιολικών πάρκων που καταλήγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο De Backer δήλωσε ότι πίστευε ότι τα μελλοντικά αιολικά έργα δεν θα απαιτούσαν κρατικές επιδοτήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης