Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το Βέλγιο διπλασιάζει τις περιοχές για τα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα

Το Βέλγιο διπλασιάζει τις περιοχές για τα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα
Η χώρα έχει τέσσερα υπεράκτια αιολικά πάρκα που παράγουν 871 megawatts και θέλει να αυξήσει σε 2,2 gigawatts μέχρι το 2020 και σε 4 gigawatts μέχρι το 2030
Το Βέλγιο θα διπλασιάσει την θαλάσσια έκταση που θα διαθέσει στη Βόρεια Θάλασσα για υπεράκτια αιολικά πάρκα μετά το 2020, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή 20/4/2018, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξόδου της χώρας από την πυρηνική ενέργεια.
Η χώρα έχει τέσσερα υπεράκτια αιολικά πάρκα που παράγουν 871 megawatts και θέλει να αυξήσει αυτή την ικανότητα σε 2,2 gigawatts μέχρι το 2020 και σε 4 gigawatts μέχρι το 2030.
Μετά το 2020, η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει μια νέα περιοχή 221 τετραγωνικών χιλιομέτρων (85 τετραγωνικά μίλια) κοντά στα γαλλικά ύδατα.
"Η Βόρεια Θάλασσα είναι ένα κρίσιμο κομμάτι στη μετάβαση προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που συμβαίνει στη χώρα μας", ανέφερε σε δήλωσή του ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Θάλασσας, Philippe De Backer.
Οι δύο πυρηνικοί σταθμοί του Βελγίου, στο Doel και στο Tihange με συνολική χωρητικότητα 6 gigawatts, έχουν αντιμετωπίσει μια σειρά τεχνικών προβλημάτων στους αντιδραστήρες και προορίζονται για το κλείσιμο μέχρι το 2025.
 Με το κόστος κατασκευής και λειτουργίας υπεράκτιων αιολικών πάρκων να υποχωρεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο De Backer δήλωσε ότι πίστευει ότι τα μελλοντικά αιολικά έργα δεν θα απαιτήσουν κρατικές επιδοτήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης