Commodities

To 2019 η απόφαση της Gold Fields για το χρυσωρυχείο της Χιλής

To 2019 η απόφαση της Gold Fields για το χρυσωρυχείο της Χιλής
Η Gold Fields παρήγαγε 2,16 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού το περασμένο έτος
Η νοτιοαφρικανική  Gold Fields Ltd θα ολοκληρώσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες το 2019 στο project Salares Norte της βόρειας Χιλής και θα εξετάσει την πιθανή παραγωγή περίπου 345.000 ουγκιών χρυσού ετησίως στην περιοχή από τις αρχές της δεκαετίας του 2020.
Η Gold Fields θα αποφασίσει κατά πόσον θα προχωρήσει την επόμενη χρονιά την κατασκευή του ορυχείου στα βουνά των Άνδεων, δήλωσε στο Reuters ο Alberto Cardenas, αντιπρόεδρος για τις επιχειρήσεις στην Αμερική.
"Πιθανώς πρόκειται να είμαστε σε κατάσταση μελέτης μέχρι το Σεπτέμβριο του επόμενου έτους", ανέφερε σε συνέντευξή του στη διάσκεψη CRU / CESCO στη Χιλή την Τρίτη 10/4/2018.
"Μετά από αυτό, αν συνεχίσουμε με το έργο ξεκινάμε το πρόγραμμα κατασκευών ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων ... (η απόφαση για επενδύσεις) για το 2019."
Η Gold Fields παρήγαγε 2,16 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού το περασμένο έτος, αλλά τα κέρδη μειώθηκαν κατά 4% λόγω επιχειρησιακών προβλημάτων στο ορυχείο της στη Νότια Αφρική, South Deep.
Η εταιρεία επενδύει επίσης σε νέο ορυχείο στην Αυστραλία και αναβαθμίζει τα ορυχεία στη Γκάνα και το Περού.
Υποθέτοντας ότι το έργο Salares Norte έχει το πράσινο φως, ο Cardenas δήλωσε ότι αναμένει να αρχίσει η παραγωγή γύρω στο 2021 και να επιτύχει γρήγορα τον στόχο των 345.000 ουγκιών χρυσού ετησίως.
Η χρηματοδότηση του έργου δεν είχε ολοκληρωθεί, πρόσθεσε.
"Είναι ακόμα ανοιχτό. Δεν υπάρχει σαφής απόφαση - θα μπορούσε να είναι κοινή επιχείρηση ή άλλη εναλλακτική λύση. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης