Ενέργεια

Φθηνότερο κατά 43% το φυσικό αέριο στην Αττική έναντι του πετρελαίου θέρμανσης

Φθηνότερο κατά 43% το φυσικό αέριο στην Αττική έναντι του πετρελαίου θέρμανσης
Η τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου είναι μόλις 5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ από τις αρχές του 2017 θα πωλείται φθηνότερα κατά 10%
Με μόλις 5 λεπτά η κιλοβατώρα για τον μήνα Οκτώβριο και εξοικονόμηση που ξεπερνά το 43% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, η λύση του φυσικού αερίου φαίνεται πως αποτελεί μονόδρομο για τα νοικοκυριά της Αττικής φέτος το χειμώνα, σε όσες περιοχές υπάρχει δίκτυο.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, από την 1η Ιανουαρίου 2017 η τιμή αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά, από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα σήμερα.
Ενδεικτικά, εφαρμόζοντας σήμερα τον μειωμένο φορολογικό συντελεστή στην τρέχουσα τιμή στο οικιακό τιμολόγιο της ΕΠΑ Αττικής θα προέκυπτε επιπλέον μείωση 10% της τιμής του φυσικού αερίου (από ~5 στα 4,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα).
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του κόστους μεταφοράς φυσικού αερίου στο οικιακό τιμολόγιο είναι πολύ μικρή και σε κάθε περίπτωση η όποια μεταβολή του θα υπερκαλυφθεί από την επικείμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης