Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Λακκοτρύπης: Οι εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου συζητούν το χρόνο απομάκρυνσής τους

Λακκοτρύπης: Οι εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου συζητούν το χρόνο απομάκρυνσής τους
Οι εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου δεν συζητούν πλέον εάν θα μετακινηθούν από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας αλλά τα χρονοδιαγράμματα μέσα στα οποία θα φύγουν, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.
 Οι δηλώσεις του Υπουργού έγιναν στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρολίνα» και τις εταιρείες υγραερίου, Synergas, Intergas και Petrolina στη παρουσία του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι ακολούθησαν συναντήσεις του Υπουργού Ενέργειας, του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας με τους εκπροσώπους των εταιρειών EXON MOBIL, BP KAI EKO.
Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη την πρώτη ομάδα εταιρειών, ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή η προσπάθεια που γίνεται από κοινού της κυβέρνησης με το Δήμο Λάρνακας, θα έχει αποτελέσματα. Οι εταιρείες δεν συζητούν πλέον το εάν θα απομακρυνθούν (από τη Λάρνακα) αλλά το πότε» και παραδέχθηκε πως «όλοι έχουν μερίδιο της ευθύνης των αδειών, ή των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν».
 Γι’αυτό το λόγο συνέχισε «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία της Διυπουργικής Επιτροπής η οποία απαρτίζεται από σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο γιατί» όπως εξήγησε «υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που εμπλέκονται, με την παρακολούθηση του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά, αλλά και μιας Συντονιστικής Επιτροπής από τους τεχνοκράτες που θα πρέπει να διεκπεραιώσουν όλα όσα θα συμφωνηθούν σε πολιτικό επίπεδο».
 Πρόσθεσε πως «έχουμε αρχίσει τη διαδικασία να συζητούμε με τις εταιρείες» ανέφερε ότι ο ίδιος έχει συναντηθεί μαζί τους την περασμένη εβδομάδα και τώρα «κάνουμε μια κοινή σύσκεψη με κάθε μια από αυτές ξεχωριστά για να καταγράψουμε τις δικές τους θέσεις αλλά να βάλουμε και εμείς τις δικές μας".  Οπως ανέφερε ο Υπουργός, την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί υπουργική σύσκεψη και ακολούθως συμφώνησαν με τον Δήμαρχο όπως πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "γιατί και ο ίδιος θεωρεί το θέμα από τις κορυφαίες του προτεραιότητες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης