Επιχειρήσεις

Παναγιωτάκης: Η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων είναι μια πρόκληση και ευκαιρία

Παναγιωτάκης: Η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων είναι μια πρόκληση και ευκαιρία
«Από τότε που ανέλαβα ως τώρα έχουν επενδυθεί στο λιγνίτη 750 εκατ.ευρώ και θα αρχίσουμε να τα παίρνουμε πίσω μετά από πέντε χρόνια» σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης
Η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων είναι μια πρόκληση και ευκαιρία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ.
«Η ΔΕΗ από τεχνική εταιρεία, γίνεται ΔΕΗ-επιχείρηση και το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μάθει να ζει με τη ΔΕΗ-επιχείρηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για το επίμαχο θέμα της πώλησης των μονάδων, ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε επίσης πως «ο λιγνίτης δεν χρειάζεται στη ΔΕΗ, χρειάζεται σε ένα ποσοστό, στη χώρα και η ΔΕΗ δεν μπορεί σε καιρό μάλιστα κρίσης, να διαχειρίζεται μόνη της όλο αυτό τον λιγνίτη.  Από τότε που ανέλαβα ως τώρα έχουν επενδυθεί στο λιγνίτη 750 εκατ.ευρώ και θα αρχίσουμε να τα παίρνουμε πίσω μετά από πέντε χρόνια».
Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη φάση, «αλλά σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, όχι γιατί θα μας κάνουν ενέσεις, αλλά γιατί η εταιρεία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της».
«Στόχος μας είναι να γίνουμε μία περιφερειακή δύναμη, μειώνοντας αναπόφευκτα την παρουσία μας στην Ελλάδα αλλά αυξάνοντάς την εκτός συνόρων, με τη διεθνοποίησή μας. Και για τη ΔΕΗ ο χώρος που περιφερειακά μπορεί να αναπτυχθεί είναι τα Βαλκάνια και η Ιταλία. Έχουμε μεγάλο κύρος στην περιοχή και θα το αξιοποιήσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.
Με αφορμή αυτές τις κατευθύνσεις, στόχος της διοίκησης, όπως εξήγησε, είναι η επένδυση στις ΑΠΕ μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια ώστε να φτάσει η εγκατεστημένη ισχύς τα 2 γιγαβάτ.
Τέλος, αναφορικά με τα ζητήματα των παραγωγών με φωτοβολταϊκά, τους διαβεβαίωσε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις πληρωμές τους, όπως πέρυσι λόγω των ελλειμμάτων στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να καλύψει έλλειμμα 353 εκατ.ευρώ, χωρίς να μετακυλίσει το κόστος στον καταναλωτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης