Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εκτιμήσεις των traders για την πορεία του LNG στην Κίνα - Τι αναφέρει το Bloomberg

tags :
Οι εκτιμήσεις των traders για την πορεία του LNG στην Κίνα - Τι αναφέρει το Bloomberg
Μακροπρόθεσμα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά καθώς σύμφωνα με την Bloomberg Intelligence, η ζήτηση LNG της χώρας θα αυξηθεί
Από τότε που η Κίνα ξεπέρασε τη Ν. Κορέα στην εισαγωγή LNG παγκοσμίως οι traders ;έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στο 2018, εξετάζοντας αν θα σημειωθεί επανάληψη της αύξησης κατά 46% των εισαγωγών ΥΦΑ που έζησε η χώρα το 2017.
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το ποσοστό ενεργειακών μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τον άνθρακα υπέρ του φυσικού αερίου.
Στους μακροχρόνιους σχεδιασμούς της Κίνας περιλαμβάνεται η επέκταση της υπόγειας χωρητικότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου σε 15 δισεκατομμύρια στρέμματα έως το 2020 και η αύξησή της σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια εκατοστά μέχρι το 2030.
Τη χρονική περίοδο που διανύουμε όμως η Κίνα δεν διαθέτει επαρκή ικανότητα για να αγοράζει και να αποθηκεύει LNG κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς το καύσιμο χρησιμοποιείται κυρίως για τη θέρμανση και τη βιομηχανική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να μην σημειώνει ανοδική ζήτηση.
Η πρόβλεψη που παρουσιάζει το Bloomberg είναι ότι η αύξηση των εισαγωγών ΥΦΑ στην Κίνα φέτος θα επιβραδυνθεί σε 25% από πέρυσι, γεγονός που αποτελεί σημαντική πτώση. Η έλλειψη επαρκούς χωρητικότητας αποθήκευσης αποτελεί τον κύριο λόγο της συγκεκριμένης πτώσης.
Μάλιστα, έπειτα από την απομάκρυνση από τον άνθρακα και τη στροφή στο LNG και στο φυσικό αέριο, παρατηρήθηκε μια επιβράδυνση με τον περασμένο Δεκέμβριο αρκετά νοικοκυριά να υποφέρουν από την έλλειψη θέρμανσης. Ο λόγος ήταν η υπερβολικά γρήγορη μετάβαση στο φυσικό αέριο και τις ανεπαρκείς προμήθειες και υποδομές.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά καθώς σύμφωνα με την Bloomberg Intelligence, η ζήτηση LNG της χώρας θα αυξηθεί από 38,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πέρυσι σε υπερδιπλάσια από το 2026 και πάνω από 82 εκατομμύρια τόνους το 2030.
Επομένως δεν κρίνονται τυχαίες οι επιλογές των Total – Exxon να επενδύσουν 6 δισ. δολάρια στην επέκταση του κοινού έργου LNG στην Παπούα Νέα Γουινέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης