Διεθνή

Merkel: O Nord Stream 2 δεν αποτελεί απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια – Διαφωνεί o πολωνός πρωθυπουργός

Merkel: O Nord Stream 2 δεν αποτελεί απειλή  για την ενεργειακή ασφάλεια – Διαφωνεί o πολωνός πρωθυπουργός
"Είχαμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα του Nord Stream", δήλωσε η Merkel  μετά τη συνάντηση με τον Morawiecki στο Βερολίνο
Η Γερμανία και η Πολωνία έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον προγραμματισμένο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. To Βερολίνο δεν πιστεύει ότι αποτελεί απειλή για την ενεργειακή διαφοροποίηση, δήλωσε η Καγκελάριος Angela Merkel  την Παρασκευή 16/2/2018.
Ο Πολωνός Πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν κυρώσεις στον προγραμματισμένο αγωγό, τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρεί απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
"Είχαμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα του Nord Stream", δήλωσε η Merkel  σύμφωνα με το Reuters μετά τη συνάντηση με τον Morawiecki στο Βερολίνο.
"Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα οικονομικό σχέδιο. Θέλουμε επίσης η Ουκρανία να συνεχίσει να έχει διέλευση αερίου διαμετακόμισης, αλλά πιστεύουμε ότι ο Nord Stream δεν θέτει σε κίνδυνο τη διαφοροποίηση ", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης