Διεθνή

Νιγηρία: Επί τάπητος η αλλαγή των τιμών της βενζίνης εν μέσω ελλείψεων

Νιγηρία: Επί τάπητος η αλλαγή των τιμών της βενζίνης εν μέσω ελλείψεων
Συνομιλίες του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου της Νιγηρίας με την κρατική εταιρεία πετρελαίου
Ο οικονομικός φορέας που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Νιγηρίας βρίσκεται σε συνομιλίες με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία για να διαπιστώσει εάν η βενζίνη έχει τις κατάλληλες τιμές στη χώρα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση την Πέμπτη 15/2/2018.
Η τιμή της βενζίνης είναι ένα καυτό θέμα στη Νιγηρία, το μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στην Αφρική.
Ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari ανέβασε το 2016 την ανώτατη τιμή βενζίνης σε 145 ναύρα (0,4603 δολάρια) ανά λίτρο, μια αύξηση κατά 67%.
Σύμφωνα με το reuters το ανώτατο όριο τιμών καθιστά δύσκολο για πολλούς εισαγωγείς να επωφεληθούν από τη βενζίνη και η NNPC έχει εισαγάγει το 90% των αναγκών βενζίνης του χώρας το παρελθόν έτος. Η έλλειψη καυσίμων έχει διευρυνθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας τους τελευταίους μήνες.
Επιτροπή  του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου (NEC), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση, βρίσκεται σε συνομιλίες με αξιωματούχους της Νιγηριανής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NNPC) "με στόχο τον καθορισμό της σωστής τιμής για το PMS", δήλωσε ο Mohammed Abubakar, της βόρειας περιφέρειας  Bauchi.
Η  επιτροπή NEC και η NNPC θα εξετάσουν τις τιμές της βενζίνης λαμβάνοντας υπόψη την τιμή των καυσίμων στις γειτονικές χώρες επειδή οι διαφορές τιμών ενθαρρύνουν το λαθρεμπόριο από τη Νιγηρία συμπλήρωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης