Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορικές συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα ξεκινάνε άμεσα η Κίνα με την Τουρκία

Εμπορικές συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα ξεκινάνε άμεσα η Κίνα με την Τουρκία
Σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ξένου Συναλλάγματος της Κίνας ξεκινά άμεσα η συναλλαγή των δύο χωρών σε γουάν και λίρα στην διατραπεζική αγορά.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ξένου Συναλλάγματος της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα (9/12), ότι από την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και στο πλαίσιο της προώθησης του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ της Κίνας και της Τουρκίας, οι συναλλαγές στους τομείς αυτούς θα πραγματοποιούνται σε γουάν και τουρκική λίρα, κάτι που θα εξαλείψει το κόστος της μετατροπής των νομισμάτων.  
Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που η Άγκυρα επιδιώκει να βρει τρόπους, για να ενισχύσει μέσω του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων την τουρκική λίρα, η αξία της οποίας έχει κατακρημνιστεί και ιδιαιτέρως έναντι του δολαρίου.
Επίσης, την Πέμπτη η ICBC Turkey, η πρώτη κινεζική τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Τουρκία, ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη τράπεζα, που θα κάνει χρήση της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε από τις κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών για την ενίσχυση του εμπορίου σε τοπικά νομίσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης