Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cheniere: To κλείσιμο των δεξαμενών αποθήκευσης στη Λουιζιάνα δεν επηρεάζει τις εξαγωγές LNG

tags :
Cheniere: To κλείσιμο των δεξαμενών αποθήκευσης στη Λουιζιάνα δεν επηρεάζει τις εξαγωγές LNG
Διαπιστώθηκαν ρωγμές σε δύο δεξαμενές αποθήκευσης
Η Cheniere Energy Inc  ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12/2/2018 ότι η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το εργοστάσιο εξαγωγής Sabine Pass στη Λουιζιάνα δεν θα επηρεαστεί μετά το κλείσιμο  δύο δεξαμενών αποθήκευσης στις οποίες διαπιστώθηκαν ρωγμές.
Το Τμήμα Διαχείρισης Αγωγών και Επικίνδυνων Υλών των ΗΠΑ (PHMSA) στις 8 Φεβρουαρίου διέταξε τη Cheniere να κλείσει δύο δεξαμενές αποθήκευσης LNG  στις οποίες μετά από εργασίες στις εγκαταστάσεις στις 22 Ιανουαρίου, ανακάλυψε μια ρωγμή μήκους ενός έως έξι ποδιών σε μία δεξαμενή που διαρρέει το καύσιμο σε ένα εξωτερικό στρώμα.
Το κλείσιμο έρχεται καθώς η Cheniere ετοιμάζεται να επεκτείνει τις εγκατάστασεις εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Corpus Christi του Τέξας, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή μετά την υπογραφή πολυετούς συμφωνίας πώλησης καυσίμων σε μια εταιρεία στην Κίνα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο του Sabine, η PHMSA ανακάλυψε ότι και μια δεύτερη δεξαμενή είχε απελευθερώσεις LNG από την εσωτερική δεξαμενή, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να εμφανιστούν παρόμοιες διαρροές σε πολλαπλές δεξαμενές, ανέφερε στην έκθεση εντολής διορθωτικών ενεργειών.
"Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της Cheniere, και θέλουμε να τονίσουμε ότι   δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την κοινότητα, το εργατικό μας δυναμικό ή την εγκατάσταση μας από αυτό το συμβάν και δεν υπάρχει καμία επίδραση στην παραγωγή LNG ", δήλωσε εκπρόσωπος της Cheniere.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης