Διεθνή

Σε BP και Kosmos Energy το πεδίο φυσικού αερίου Σενεγάλης και Μαυριτανίας

tags :
Σε BP και Kosmos Energy το πεδίο φυσικού αερίου Σενεγάλης και Μαυριτανίας
Το πεδίο, το οποίο διασχίζει τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, εκτιμάται ότι θα έχει πάνω από 25 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου
Η BP και η Kosmos Energy βρίσκονται κοντά  στην έγκριση της ανάπτυξης του πεδίου φυσικού αερίου Tortue στην ανοικτή θάλασσα της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης αφού οι δυο χώρες της Δυτικής Αφρικής συμφώνησαν να χωρίσουν την παραγωγή στο διασυνοριακό πεδίο.
Η  Kosmos ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναμένεται να προβεί σε τελική επενδυτική απόφαση (FID) για το έργο το 2018, με το πρώτο αέριο να αναμένεται το 2021.
Η BP είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι αναμένεται να  ληφθεί η απόφαση FID για το έργο προς το τέλος του τρέχοντος έτους.
Το πεδίο, το οποίο διασχίζει τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, εκτιμάται ότι θα έχει πάνω από 25 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
 Η παραγωγή αναμένεται να εξαχθεί μέσω εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ).
Ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Macky Sall, υπέγραψε την Παρασκευή συμφωνία διακυβερνητικής συνεργασίας με τον ομόλογό του στη Μαυριτανία, Mohamed Ould Abdel Aziz, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης.
"Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για αυτό το καινοτόμο έργο φυσικού αερίου που αντικατοπτρίζει την ισχυρή, συνεργατική συνεργασία μεταξύ της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης", δήλωσε σε δήλωσή του ο Bernard Looney, επικεφαλής της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP.
Οι μετοχές της BP διαπραγματεύονταν κατά 2% υψηλότερα και οι μετοχές της Kosmos London αυξήθηκαν κατά 2,6% στις 0955 GMT, σε σύγκριση με αύξηση 1,7% στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης