Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος προς αναλυτές: Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας απαιτεί νέες επενδύσεις

Μυτιληναίος προς αναλυτές: Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας απαιτεί νέες επενδύσεις
Oι αναλυτές εκτιμούν ότι το cash flow του Ομίλου Μυτιληναίου θα ενισχυθεί σημαντικά το 2018
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη χθεσινή  του συνάντηση με αναλυτές τόνισε ότι: «Στον ενεργειακό τομέα χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις στην παραγωγή για να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας."
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από αυτές αφορά το σχέδιο αναβάθμισης της μονάδας της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, που στόχο έχει να παράξει ανταγωνιστικό ρεύμα για τη βιομηχανία και παράλληλα να επωφεληθεί η ίδια η ΔΕΗ.
O κ. Μυτιληναίος μίλησε για 3 σημαντικές κινήσεις στον ενεργειακό τομέα που σχεδιαζει ο Όμιλος.
Την ίδια ώρα οι αναλυτές εκτιμούν ότι το cash flow του Ομίλου Μυτιληναίου θα ενισχυθεί σημαντικά το 2018, λόγω της αποζημίωσης ύψους 40 εκατ. δολ. που θα καταβάλει η σερβική κυβέρνηση στην Μυτιληναίος, πληροφορία την οποία είχε μεταδώσει το bankingnews.gr.
'Όπως ανακοίνωσε χθες (6/2) ο Όμιλος, υπεγράφη μεταξύ της σέρβικης κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον υπουργό Οικονομίας κ. Goran Knežević και τον υπουργό Μεταλλείων και Ενέργειας κ. Aleksandar Antić και την εκπρόσωπο της MYTILINEOS, ο διακανονισμός της αποζημίωσης των $40 εκατ. που θα καταβάλει η Σέρβικη Κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα RTB-BOR.
Η σέρβικη κυβέρνηση πρότεινε και η MYTILINEOS αποδέχθηκε, η αποζημίωση να καταβληθεί σε τέσσερις άτοκες τριμηνιαίες δόσεις, η τελευταία δε το Δεκέμβριο του 2018.
Με τον τρόπο αυτό, τα δυο μέρη έλυσαν οριστικά ένα πρόβλημα 15 ετών, ενώ δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη σύντομη επενδυτική επαναφορά της MYTILINEOS στη σέρβικη αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης