Commodities

Wells Fargo: Δεν υπάρχει αγορά «ταύρων» για τα commodities

Wells Fargo: Δεν υπάρχει αγορά «ταύρων» για τα commodities
Τα περιουσιακά στοιχεία που επενδύθηκαν σε commodities έφθασαν τα 311 δισ. δολάρια στο τέλος του 2017, το υψηλότερο επίπεδο σε τέσσερα χρόνια
Η Wells Fargo προειδοποιεί τους επενδυτές να μην περιμένουν μια αγορά «ταύρων» για commodities φέτος, εν μέσω αρκετών υψηλού προφίλ στοιχημάτων για τα μέταλλα και το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με το CNBC σε ερώτημα εάν η πτώση του δολαρίου θα οδηγήσει σε μια αγορά ταύρων στα commodities, η τράπεζα απάντησε: «Αμφιβάλουμε».
"Αναμένουμε ότι η δυναμική της αγοράς των «αρκούδων» (υπερβολική προσφορά και δεσμευμένες τιμές) θα κυριαρχήσει  στα commodities για τα επόμενα 5  με 10 χρόνια", επισημαίνει σε report ο Austin Pickle, αναλυτής της Wells Fargo.
Ιστορικά, ένα «τρέξιμο αρκούδων» σε δολάρια που συμβαίνει παράλληλα με ένα «κύκλο ταύρων» στα  commodities σημαίνει "εξαιρετικά υψηλές" επιστρέφει, σύμφωνα με τον Wells Fargo, με ένα αδύναμο δολάριο ενισχύει τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων.
Ωστόσο, καθώς τα πρόσφατα επίπεδα του δολαρίου είναι στη χαμηλότερη τιμή τους τα τελευταία τρία χρόνια, η τράπεζα δεν βλέπει δυναμική «ταύρων» για τα εμπορεύματα, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να μετριάσουν τις προσδοκίες τους.
«Όταν η αρκούδα του δολαρίου πολεμά εναντίον μιας αρκούδας commodities, που έχει ιστορικά κερδίσει και οι αποδόσεις είναι χαμηλές», ανέφερε η έκθεση.
Η προοπτική της ανάλυσης ήταν επίσης αποφασιστικά ουδέτερη σε σχέση με το δολάριο, σε αντίθεση με πολλές άλλες προβλέψεις για περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου το 2018.
"Δεν περιμένουμε μια μαζική κίνηση χαμηλότερα" για το δολάριο, ανέφερε η έκθεση.
Εντούτοις, οι επενδυτές αισθάνονται ενθουσιασμένοι σε αυτόν τον τομέα.
Τα περιουσιακά στοιχεία που επενδύθηκαν σε εμπορεύματα έφθασαν τα 311 δισ. δολάρια στο τέλος του 2017, το υψηλότερο επίπεδο σε τέσσερα χρόνια.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες αύξησαν την ενδεικτική τιμή τους για το πετρέλαιο, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν σε πολυετή υψηλά επίπεδα.
Η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley αύξησαν τις προβλέψεις τους για τις τιμές του αργού κατά αυτό το μήνα, ενώ η Goldman Sachs προειδοποίησε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν σύντομα να ξεπεράσουν τους σημερινούς στόχους τους.
Ο χαλκός, το παλλάδιο, η πλατίνα και ο χρυσός έχουν δει μια μεγάλη άνοδο τους τελευταίους τρεις μήνες και η Barclays προβλέπει ότι η αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας σε πολλές περιοχές θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη των βασικών εμπορευμάτων μέχρι το 2018. Ωστόσο, η Barclays και άλλοι προειδοποίησαν ότι πιθανή επιβράδυνση της Κίνας στον ορίζοντα  κινδυνεύει να μειώσει τις τιμές για το χαλκό και το πετρέλαιο από τα σημερινά υψηλά επίπεδα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης