Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ElvalHalkor: Με 92% εξαγωγές και κύκλο εργασιών άνω του 1,5 δισ η νέα δομή του βιομηχανικού σχήματος - Υψηλή κερδοφορία

ElvalHalkor: Με 92% εξαγωγές και κύκλο εργασιών άνω του 1,5 δισ η νέα δομή του βιομηχανικού σχήματος - Υψηλή κερδοφορία
Η εξειδίκευση σε ζήτηση υψηλής τεχνολογίας κατά την διεθνή ανάκαμψη επιφέρει νέα δεδομένα στην βιομηχανία
Η νέα ΕlvalHaklor ξεκίνησε την διαπραγμάτευσή στο Χρηματιστήριο με επενδυτικό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται καθώς η μετοχή έκλεισε στα 1,90 ευρώ (+10%) με κεφαλαιοποίηση στα 700 εκατ ευρώ.
O Oμιλος παρουσιάζει ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα με τις εξαγωγές να καταλαμβάνουν το 90% του κύκλου εργασιών, ενώ κύριο στοιχείο είναι η μεγάλη ανάκαμψη της Χαλκόρ.
Το σύνολο του κύκλου εργασιών του ανήλθε στα 1,5 δισ το 2016 και στα 934 εκατ στο πρώτο εξάμηνο του 2017 με πολύ ελεγχόμενο δανεισμό και υψηλή κερδοφορία.
Συγκεκριμένα, τα EBIDA για το 2016 διαμορφώθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ και στο α΄εξάμηνο του 2017 στα 90 εκατ. ευρώ.

Η Χαλκόρ διαθέτει τις μεγαλύτερες βιομηχανιικές μονάδες στον κλάδο της στην Ευρώπη και συνολικά στην περιοχή EMEA μετά από ένα μακροχρόνιο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ ευρώ.
Eιδικά το εργοστάσιο θερμικών δοκιμών σωλήνων είναι υψηλότατης τεχνολογίας με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση προιότων που η διεθνής ανάκαμψη έχει φέρει στην πρώτη γραμμή.
Η Χαλκόρ διαθέτει 5 εργοστάσια στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία. Η μονάδα χύτευσης και ανακύκλωσης είναι 235000 τόνων,
Το εργοστάσιο των Οινοφύτων είναι το μεγαλύτερο στον κλάδο του στην Ευρώπη.Δραστηριοποείται στην παραγωγή σωλήνων χαλκού με ή χωρίς επένδυση ή βιομηχανική μόνωση σε εφραρμογές.
Η Fitco στον τομέα της διέλασης κραμάτων χαλκού όπως ράβδους, σωλήνες αλλά και ένα νέο προιόν το συρμα και πλέγμα κράματος χαλκού UR30 για κλωβούς ιχθυοτροφείων.
Η Sofia Med στον τομέα έλασης και διέλασης με δυναμικότητα 100000 τόνων, επένδυση της τάξης των 170 εκατ ευρώ για ειδικά κράματα.
Παράλληλα η νέα επένδυση αφορά εργοστάσιο ψευδραργύρου με στόχο να ενισχυθεί η παρουσία στον κατσκευαστικό τομέα, ενώ ο ομιλος αναπτύσσεται σε νέα προιόντα όπως τα ηλικά πάνελς
Τα προιόντα Cusmart αποτελούν την τελευταία τεχνολογία με στόχο την μίξη ιδιοτήτων πλαστικού και χαλκού.
Εχουν προετοιμαστεί προιόντα κραμάτων σε συνεργασία με την Mitsubishi.
Διαθέτει το 18% της αγοράς σε σωλήνες στην Ευρώπη.
Η ζήτηση προιόντων με κύριο συστατικό τον χαλκό αλλά και η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προιδεάζουν για μια υψηλή ζήτηση, για την οποία η Χαλκόρ έχει προετομαστεί.
Η δυναμικότητά της στην παρούσα φάση είναι 70000 τόνοι και αναμένεται να ανέβει στους 78000 τόνους στο β εξάμηνο.
Η δίοικηση εκτίμησε ότι μπορεί να ανέλθει η ζήτηση στα 3-4 εκατ τόνους στην παγκόσμια αγορά.
Παράλληλα σύμφωνα με την Goldman (έκθεση 1/2/2018) η τιμή του χαλκού θα ανέβει στα 8000 δολάρια/τόνο μέχρι το τέλος του 2018.

Η Ελβάλ επίσης μετά από ένα μαχροχρόνιο επενδυτικό πρόγραμμα διαθέτει δυναμικότητα 320000 τόνους οι οποίοι μπορεί να χρειασθεί  να αυξηθούν στους 600000-700000 ανάλογα με το ύψος της ζήτησης, αποτελώντας και αυτή leader σε ευρωπαικό επίπεδο.
Διαθέτει το 33% σε ευρωπαικό επίπεδο των προιόντων τροφίμων και το 22% στον κλάδο αυτών που απευθύνονται στις κατασκευές.
Η ζήτηση είναι αυξημένη στις μεταφορές θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές λόγω του περιορισμού του βάρους, όπως επίσης στα κτίρια και την ενέργεια.
Παράλληλα η θυγατρική ΣΥΜΕΤΑΛ έχει εδραιωθεί στο foil αλουμινίου και υλικά έυκαμπτης συσκευασίας με εφαρμογή σε συσκευασία τροφίμων, τσιγάρων, φαρμακευτικών προιόντων κ.α.

Ο όμιλος διαθέτει 12 σύγχρονες παραγωγικές μονάδες σε 3 χώρες, δραστηριοποιείται σε 102 και σε 21 έχει το εμπορικό του δίκτυο.
Όπως ανέφερε η δίοικηση υπάρχει η χρονική ευχέρεια για placement μέχρι το τέλος Μαρτίου για την διεύρυνση της διασποράς.


Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Ξεκίνησε σήμερα 1/2/2018 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης αφορά τις νέες μετοχές που προέκυψαν από τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΛΒΑΛ από τη ΧΑΛΚΟΡ.
Η επίσημη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έγινε από τον κ. Παπαγεωργόπουλο Θεοδόσιο, Πρόεδρο ΔΣ, τον κ. Λάμπρο Βαρούχα, Γενικό Διευθυντή Τομέα Έλασης Αλουμινίου, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τον κ. Περικλή Σαπουντζή, Γενικό Διευθυντή Τομέα Σωλήνων Χαλκού, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.




Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. είναι μία σύγχρονη και δυναμική εταιρία επεξεργασίας μετάλλων με διεθνή εμβέλεια και υψηλή εξειδίκευση στους κλάδους του αλουμινίου και του χαλκού. Η εταιρεία συγκεντρώνει πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας και προέκυψε το 2017 από την ένωση δύο κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών, της Ελβάλ - από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες έλασης αλουμινίου, και της Χαλκόρ - του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η ElvalHalcor διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση, με 12 σύγχρονες εργοστασιακές  μονάδες στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία και έχει έντονα εξωστρεφή προσανατολισμό, με σημαντική εμπορική παρουσία σε πάνω από 102 χωρές.
Η ElvalHalcor είναι  στην αιχμή της τεχνολογίας στους κλάδους δραστηριοποίησής της με σημαντικά επενδυτικά προγράμματα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των διαδικασιών παραγωγής των μονάδων της, ενώ διαθέτει εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό. Είναι σημείο αναφοράς στον κλάδο των μη σιδηρούχων μετάλλων και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.
Μετά την τελετή ακολούθησε σύντομη εταιρική παρουσίαση την οποία συντόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης