Διεθνή

Ρωσία: Ο αποκλεισμός της Β. Κορέας από το πετρέλαιο θα θεωρηθεί ως πράξη πολέμου

Ρωσία: Ο αποκλεισμός της Β. Κορέας από το πετρέλαιο θα θεωρηθεί ως πράξη πολέμου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να πείσουν τη Ρωσία και την Κίνα να προχωρήσουν σε περισσότερες περικοπές στις προμήθειες πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει να αποκοπεί εντελώς από τις προμήθειες πετρελαϊκών προϊόντων, διότι η Πιονγιάνγκ θα δει μια τέτοια κίνηση ως δήλωση πολέμου, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βόρεια Κορέα Alexander Matsegora, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Η Βόρεια Κορέα έχει σοβαρές ελλείψεις αερίου και πετρελαίου ντίζελ και αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Η διακοπή όλων των προμηθειών θα σήμαινε έναν πλήρη αποκλεισμό και αυτό θα θεωρείτο από τη Βόρεια Κορέα ως δήλωση πολέμου.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας περίπου 540.000 τόνοι αργού πετρελαίου από την Κίνα και μόλις πάνω από 60.000 τόνους πετρελαϊκών προϊόντων από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες μπορούν να παραδοθούν στη Βόρεια Κορέα ετησίως, δήλωσε ο Matsegora στο RIA Novosti. Συνολικά 60.000 τόνοι πετρελαϊκών προϊόντων ετησίως για μια χώρα με πληθυσμό 25 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μια πτώση στον ωκεανό και δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση, ανέφερε ο διπλωμάτης, σύμφωνα με την RIA Novosti.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να πείσουν τη Ρωσία και την Κίνα να προχωρήσουν σε περισσότερες περικοπές στις προμήθειες πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, έτσι ώστε να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Kim Jong Un.
Τέλος, την περασμένη βδομάδα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προχώρησε σε μια ανακοίνωση καταδικάζοντας την ύπαρξη παράνομων παραγόντων από Κίνα και Ρωσία που εργάζονται για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας, παρέχοντας μια «σανίδα» σωτηρίας στις πυρηνικές φιλοδοξίες του Kim Jong Un.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης