Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασαν τον άνθρακα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πρώτη φορά στην Ευρώπη

Ξεπέρασαν τον άνθρακα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πρώτη φορά στην Ευρώπη
Πριν από πέντε χρόνια, η παραγωγή άνθρακα ήταν διπλάσια από την παραγωγή αιολικών, ηλιακών και βιομάζας
Ο άνεμος, ο ήλιος και η βιομάζα έχουν ξεπεράσει τον άνθρακα ως πηγή τροφοδοσίας για την ηλεκτρική ενέργεια της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με μια διεθνή έκθεση.
Η έκθεση της ομάδας με τίτλο «Ο ευρωπαϊκός τομέας της ενέργειας» το 2017 έδειξε ότι η νέα γενεά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε απότομα το 2017.
Δεδομένου ότι το υδροηλεκτρικό δυναμικό της Ευρώπης έχει αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προέρχεται από την παραγωγή αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και βιομάζας, η οποία αυξήθηκε κατά 12% το 2017 σε 679 τεραβατόρες, τοποθετώντας αυτές τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας πάνω από την παραγωγή άνθρακα για πρώτη φορά.
Πρόκειται για απίστευτη πρόοδο, λαμβάνοντας υπόψη μόλις πριν από πέντε χρόνια, η παραγωγή άνθρακα ήταν διπλάσια από την παραγωγή αιολικών, ηλιακών και βιομάζας ", ανέφερε η έκθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλαν στο 56% της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια.
"Υπάρχει επίσης μια προκατάληψη υπέρ του ανέμου: μια τεράστια αύξηση 19% στην παραγωγή αιολικής ενέργειας πραγματοποιήθηκε το 2017, λόγω των καλών ανέμων και των τεράστιων επενδύσεων σε αιολικά πάρκα. τα κακά νέα ότι η ηλιακή ακτινοβολία ήταν υπεύθυνη για μόλις 14% της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2014 έως το 2017 ", ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης