Περιβάλλον

Κάδοι απορριμμάτων με φωτοβολταϊκά και φίλτρα ενεργού άνθρακα στη Λαμία

Κάδοι απορριμμάτων με φωτοβολταϊκά και φίλτρα ενεργού άνθρακα στη Λαμία
Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V
Ο Δήμος Λαμιέων, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στην τοποθέτηση κάδων που λειτουργούν με το σύστημα Fbin σε δύο σημεία της πόλης.
Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει την δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου, είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ, είτε πιέζοντας το πλήκτρο δίπλα από τον κάδο, είτε μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αμαξίδια, εξασφαλίζοντας, πέραν της εύκολης χρήσης, μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι κάδοι διαθέτουν σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι με φίλτρο ενεργού άνθρακα.
Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V.
Συγκεκριμένα, σήμερα τοποθετήθηκαν στην υφιστάμενη νησίδα της Ν.Α. πλευράς της Πλατείας Πάρκου και στην οδό Λεωνίδου 3, δύο ζευγάρια κάδων, ένας πράσινος για τα σύμμεικτα απορρίμματα (χωρητικότητας 1.100 lt) και ένας κάδος μπλε για τα ανακυκλώσιμα (χωρητικότητας 1.100 lt) σε αντικατάσταση των προηγούμενων.
Η τοποθέτηση αυτής της κατηγορίας κάδων εντάσσεται στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με τους Δήμους – Μέλη του και η έναρξη του στις 3 πόλεις της Περιφέρειας - Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα - θα αποτελέσει πρόκριμα για την επέκτασή του. 
«Η συμβολή όλων είναι σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος», τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης