Commodities

Ξεπέρασε τα 69 δολ. το βαρέλι το brent - Σημαντική άνοδος του πετρελαίου

Ξεπέρασε τα 69 δολ. το βαρέλι το brent - Σημαντική άνοδος του πετρελαίου
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για περικοπή της παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους, βοηθούν στη μείωση της προσφοράς ακατέργαστου πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές αργού
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών σκαρφάλωσε σήμερα Τετάρτη (10/1) το πετρέλαιο, το οποίο εξακολουθεί να δέχεται ώθηση από τις περικοπές του ΟΠΕΚ και την αυξημένη ζήτηση, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν για ενδεχόμενη υπερθέρμανση της αγοράς.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,15 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχει αγγίξει τα 69,29 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη τιμή του από τον Δεκέμβριο του 2014.
Παράλληλα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,76% στα 63,44 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί και αυτό με τη σειρά του στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014, και συγκεκριμένα στα 63,53 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως αναφέρεται και στα ξένα διαδικτυακά μέσα, η συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για περικοπή της παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους, βοηθούν στη μείωση της προσφοράς ακατέργαστου πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές αργού.
Ωστόσο, η άνοδος της παραγωγής αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α. θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου ή να περιορίσει τον ρυθμό αύξησής τους, σημειώνουν οι ειδικοί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης