Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Sonatrach της Αλγερίας δρομολογεί επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράκ

H Sonatrach της Αλγερίας δρομολογεί επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράκ
Αντιπροσωπεία της Αλγερίας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ιρακινές εταιρείες ενέργειας "για να επιτύχουν συγκεκριμένα βήματα προς τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τη Sonatrach"
Η αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach θα μελετήσει πιθανές επενδύσεις σε έργα ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου πετρελαίου του Ιράκ την Κυριακή 7/1/18.
Η ανακοίνωση ανέφερε σχόλια του ιρακινού υπουργού πετρελαίου Jabar al-Luaibi και του υπουργού Ενέργειας της Αλγερίας Mustapha Guitouni, ο οποίος έφθασε την Κυριακή 7/1/18 στη Βαγδάτη.
Η αντιπροσωπεία της Αλγερίας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ιρακινές εταιρείες ενέργειας "για να επιτύχουν συγκεκριμένα βήματα προς τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τη Sonatrach", δήλωσε ο Luaibi, αναφέροντας συγκεκριμένα έργα για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου του Ιράκ.
Το Ιράκ συνεχίζει να απελευθερώνει μερικά από τα αέρια που εξορύσσονται μαζί με το αργό πετρέλαιο, επειδή δεν διαθέτει τις εγκαταστάσεις για να το μεταποιήσει σε καύσιμα για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγές.
Η Αλγερία είναι ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας εξαγωγές με αγωγούς ενώ στέλνει και δεξαμενόπλοια με υγροποιημένο αέριο σε ειδικές μονάδες.
Ο Guitouni εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία στον τομέα της έρευνας πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ανέφερε η ιρακινή ανακοίνωση.
Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου μετά από την Σαουδική Αραβία, με παραγωγή 4,4 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως. Ο ΟΠΕΚ έχει υπολογίσει την παραγωγή της Αλγερίας σε 1 εκατομμυρίου bpd.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης