Επιχειρήσεις

Συνομιλίες Gazprom Neft με την κινεζική ZPEC για πετρελαϊκό έργο στη Σιβηρία

Συνομιλίες Gazprom Neft με την κινεζική ZPEC για πετρελαϊκό έργο στη Σιβηρία
Η ρωσική Gazprom Neft βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική εταιρεία γεώτρησης Zhongman Petroleum and Natural Gas Group Corp (ZPEC) για τη συμμετοχή της  στο αναπτυξιακό έργο πετρελαϊκών πεδίων της Gazprom Neft στην περιοχή της Σιβηρίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Το έργο Chonsk αποτελείται από τρία πεδία περίπου 100 χλμ. από τον αγωγό Ανατολικής Σιβηρίας-Ειρηνικού Ωκεανού, τη βασική διαδρομή της Ρωσίας για εξαγωγές πετρελαίου στην Ασία.
Το έργο απαιτεί προηγμένες τεχνικές γεώτρησης και εξαγωγής λόγω των μεταβλητών διαπερατότητας των ανθρακικών αποθεμάτων, ανέφερε η Gazprom Neft.
"Η εταιρία υπηρεσιών πετρελαίου ZPEC θέλει να γίνει μέτοχος στο ανάντη έργο", ανέφερε μία από τις πηγές.
Μια άλλη πηγή της εταιρείας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ZPEC για το έργο.
Στην ιστοσελίδα της, η ZPEC ανέφερε ότι στους πελάτες της περιλαμβάνονται οικορυφαίες κινεζικές εταιρείες ενέργειας CNPC, τη Sinopec καθώς και τις ρωσικές Lukoil και Gazprom Neft.
Ο Vadim Yakovlev πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft, δήλωσε στο Reuters τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με μια κινεζική εταιρεία για το έργο Chonsk, προσφέροντας ποσοστό 49% αλλά δεν κατονόμασε την εταιρεία
Τα πεδία του Chonsk θα μπορούσαν να περιέχουν πάνω από 210 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και 270 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με ρωσικές εκτιμήσεις. Η Gazprom Neft διεξάγει εργασίες εξερεύνησης με σκοπό την έναρξη παραγωγής μετά το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης