Τελευταία Νέα
Commodities

Η κυβέρνηση της Μογγολίας έχασε νομική διαμάχη για την εθνικοποίηση των ορυχείων χαλκού

Η κυβέρνηση της Μογγολίας έχασε νομική διαμάχη για την εθνικοποίηση των ορυχείων χαλκού
Αποζημίωση διεκδικεί η Mongolian Copper Corporation
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μογγολίας αποφάνθηκε κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης να εθνικοποιήσει το 49% της συμμετοχής σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού της Ασίας, ανέφεραν την Παρασκευή  8/12 βιομηχανικές πηγές που επικαλείται το Reutes.
H ιδιοκτησία της  Mongolian Copper Corporation (MCC) θα επιδιώξει πλέον αποζημίωση μέσω διεθνούς διαιτησίας για την εικαζόμενη παραβίαση των διεθνών κανόνων περί δικαιωμάτων των επενδυτών από τη Μογγολική κυβέρνηση.
"Θέλω να τονίσω ότι έχουν απομακρυνθεί όλα τα νομικά εμπόδια που αφορούν τη συμμετοχή μας", δήλωσε ο CEO της MCC, Tsooj Purevtuvshin, στο Reuters την Παρασκευή 8/12.
Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του την Πέμπτη, αποκαθιστώντας ουσιαστικά στη MCC το μερίδιο που αγόρασε στο ορυχείο χαλκού Erdenet από τη ρωσική κυβέρνηση το 2016 για 400 εκατομμύρια δολάρια.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Λονδίνο, η MCC ανέφερε ότι συγκέντρωσε μια διεθνή νομική ομάδα, με επικεφαλής το δικηγορικό γραφείο Omnia Strategy, προκειμένου να ζητήσει αποζημίωση μετά  το αδιέξοδο στις διήμερες συνομιλίες στις 4-5 Δεκεμβρίου στο Ουλανμπατάρ με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης