Επιχειρήσεις

Καναδάς: Σε πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,3 δισ. δολ. προχωρεί η Enbridge

tags :
Καναδάς: Σε πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,3 δισ. δολ. προχωρεί η Enbridge
Επικεντρώνεται σε αγωγούς, τερματικούς σταθμούς και φυσικό αέριο
Οι μετοχές της Enbridge Inc. σημείωσαν άνοδο 6,2% την Πέμπτη 30/11, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας ενεργειακών υποδομών της Βόρειας Αμερικής για πώληση περιουσιακών στοιχείων  3 δις.  δολ. Καναδά (2,3 δις. δολ. ΗΠΑ), με στόχο να επικεντρωθεί στις κεντρικές δραστηριότητές της.
Η εταιρεία αυξάνει επίσης κατά C $ 1,5 δις. την πώληση νέων μετοχών για να εξοφλήσει το χρέος της  ενώ έχει project αξίας 22 δις. δολ. Καναδά που σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι το 2020.
Η εταιρεία με έδρα το Κάλγκαρι ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη  29/11 ότι σχεδιάζει εκποίηση ύψους 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των μη επιχειρήσεων συγκέντρωσης και επεξεργασίας φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Η Enbridge, η οποία ολοκλήρωσε αυτή τη χρονιά μια συγχώνευση με την Spectra Energy, σχεδιάζει να επιταχύνει τη μείωση του χρέους της για να ενισχύσει τον ισολογισμό και να αυξήσει το μέρισμα κατά 10%.
Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν 5,3%  σε C $ 48,19 αργά την Πέμπτη το πρωί στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.
Ο επικεφαλής της εταιρείας  Al Monaco δήλωσε ότι η Enbridge θα επικεντρωθεί στις τρεις βασικές της επιχειρήσεις: αγωγούς και τερματικούς σταθμούς υγρών, υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας φυσικού αερίου.
"Η εξαγορά της Spectra Energy έχει διαφοροποιήσει σημαντικά τη βάση των στοιχείων και τις ευκαιρίες που έχουμε θέσει και επανατοποθετήσαμε την  Enbridge για το μέλλον, ιδιαίτερα όσον αφορά το φυσικό αέριο το οποίο θεωρούμε ότι έχει εξαιρετικά θεμελιώδη στοιχεία και ευκαιρίες να προχωρήσει", ανέφερε σε δήλωσή του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης