Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεργασία Ρωσίας - Βραζιλίας στην πυρηνική ενέργεια - Που στοχεύει το deal

Συνεργασία Ρωσίας - Βραζιλίας στην πυρηνική ενέργεια - Που στοχεύει το deal
«Η Βραζιλία διαθέτει σημαντική εμπειρία στη χρήση πυρηνικών τεχνολογιών» τόνισε ο Kirill Komarov
Μνημόνιο συμφωνίας για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας σύναψαν η κρατική εταιρεία της Ρωσίας, Rosatom και η κρατική εταιρεία της Βραζιλίας Eletrobas με την θυγατρική της Eletronuclear.
Η συμφωνία για την ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας στοχεύει στην κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού στη Βραζιλία που θα δραστηριοποιείται στη διαχείριση των πυρηνικών καυσίμων και την επέκταση των της διάρκειας ζωής των υφιστάμενων μονάδων πυρηνικής ενέργειας στη Βραζιλία.
Επίσης, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού της Βραζιλίας στην πυρηνική ενέργεια και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας.
Ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της Rosatom και τις διεθνείς δραστηριότητές της, Kirill Komarov τόνισε ότι: «"Εφαρμόζουμε τα έργα στο πλαίσιο του κύκλου των πυρηνικών. Η Βραζιλία διαθέτει σημαντική εμπειρία στη χρήση πυρηνικών τεχνολογιών και μεγάλων σχεδίων για την ανάπτυξη του εθνικού της πυρηνικού τομέα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης