Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reuters: Ο στρατός της Βενεζουέλας αναλαμβάνει τον κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα PDVSA

tags :
Reuters: Ο στρατός της Βενεζουέλας αναλαμβάνει τον κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα PDVSA
 Η ώρα για μια νέα επανάσταση του πετρελαίου έχει έρθει, είπε ο Maduro σε τηλεοπτικό μήνυμά του την Κυριακή, καλώντας τον Quevedo να καθαρίσει την PDVSA από τη διαφθορά
Ο νέος επικεφαλής που θα «τρέξει»  τον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας θα τοποθετήσει περισσότερους στρατιωτικούς αξιωματούχους στις ανώτερες βαθμίδες της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA εν μέσω της μεγάλης αναταραχής για την εξάλειψη της διαφθοράς, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Αναλυτές και πηγές της βιομηχανίας δήλωσαν ότι ο διορισμός του Manuel Quevedo, πρώην υπουργός στέγασης χωρίς ενεργειακή εμπειρία, ήταν ένα κακό νέο για την ήδη κατεστραμμένη πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας.
Ο Quevedo αναλαμβάνει δύο «βετεράνους» της βιομηχανίας προκειμένου να γίνουν ένας από τους ισχυρότερους παίκτες της χώρας, που φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα διαφθοράς και μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χρέους, στο πλαίσιο μιας βαθιάς ύφεσης και των εξουθενωτικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Η ώρα για μια νέα επανάσταση του πετρελαίου έχει έρθει, είπε ο Maduro σε τηλεοπτικό μήνυμά του την Κυριακή, καλώντας τον Quevedo να «καθαρίσει» την PDVSA από τη διαφθορά.
Την περασμένη εβδομάδα, έξι στελέχη της αμερικανικής Citgo, ένας ιδιοκτήτης διυλιστηρίου από τη Βενεζουέλα  και έμπορος πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων της Βενεζουέλας, συνελήφθησαν στο Καράκας.
Περίπου 50 υπάλληλοι της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA συνελήφθησαν από τον Αύγουστο.
Πηγές του PDVSA και της πετρελαϊκής βιομηχανίας ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Maduros χρησιμοποίησε ισχυρισμούς περί διαφθοράς στους ανταγωνιστές της και ενίσχυσε τον έλεγχο της βιομηχανίας, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% των εσόδων από εξαγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης