Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τερζόπουλος (ΔΕΔΑ): Το εξαετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ ανέρχεται στα 142 εκατ. ευρώ

Τερζόπουλος (ΔΕΔΑ): Το εξαετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ ανέρχεται στα 142 εκατ. ευρώ
Επίσης αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης 32 εκατ ευρώ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και 21,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Σε 142 εκατ ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που περιλαμβάνονται στο εξαετές επενδυτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η ΔΕΔΑ και έχει καταθέσει προς έγκριση στη ΡΑΕ, όπως το παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Θεόδωρος Τερζόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ.
Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται η ανάπτυξη δικτύου διανομής σε 14 πρωτεύουσες νομών και 4 μεγάλες πόλεις και δημιουργία δικτύου 1.155 χλμ. Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος η ΔΕΔΑ έχει εξασφαλίσει 18 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ της οποίας είναι θυγατρική, 48 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 21,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επίσης αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης 32 εκατ ευρώ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και 21,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Τερζόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση από τη ΔΕΔΑ των τεχνολογιών του LNG και του CNG, που όπως είπε μπορούν να δώσουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης, απαντώντας στις προκλήσεις των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ελλάδας (γεωμορφολογικών, κλιματικών, διάσπαρτες οικονομικές δραστηριότητες καθώς η οικονομική δραστηριότητα δεν είναι συγκεντρωμένη κυρίως σε ΒΙΠΕ, μεγάλο μήκος ακτογραμμής).
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ αναφέρθηκε επίσης στη μετατροπή του φυσικού αερίου σε ανανεώσιμο φυσικό αέριο, με έγχυση στα δίκτυα διανομής υδρογόνου και βιοαερίου. Μάλιστα σημείωσε ότι η ΔΕΔΑ είναι έτοιμη να εξετάσει προτάσεις από ιδιώτες, αλλά και ενεργειακές κοινότητες, προκειμένου να προχωρήσει σε έργα μετατροπής του φυσικού αερίου σε ανανεώσιμο φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης