Τελευταία Νέα
Commodities

Φινλανδία: Η Terrafame επενδύει στο νικέλιο και στην έκρηξη των ηλεκτρικών οχημάτων

Φινλανδία: Η Terrafame επενδύει στο νικέλιο και στην έκρηξη των ηλεκτρικών οχημάτων
Η Terrafame σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα χημική μονάδα έως το 2020, η οποία θα μετατρέπει το νικέλιο σε πολύτιμη μορφή θειικού άλατος, μιας ουσίας που μοιάζει με σκόνη και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για χρήση σε μπαταρίες
Το φινλανδικό ορυχείο νικελίου Terrafame σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει υλικό για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2020, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή 9/11.
Το ορυχείο, παλαιότερα γνωστό ως Talvivaara, βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο από το 2015 μετά από χρόνια ζημιών και προβλημάτων στην παραγωγή.
Επέστρεψε στην κερδοφορία πέρυσι και ο trader commodities Trafigura συμφώνησε τον Φεβρουάριο να συμμετέχει και να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής.
Η Terrafame δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα χημική μονάδα έως το 2020, η οποία θα μετατρέπει το νικέλιο σε πολύτιμη μορφή θειικού άλατος, μιας ουσίας που μοιάζει με σκόνη και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για χρήση σε μπαταρίες.
Τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα βασίζονται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, με το κύριο συστατικό να είναι κυρίως από νικέλιο.
Οι μπαταρίες λιθίου, οι οποίες διατηρούν φορτίο σε μεγαλύτερες αποστάσεις, εγκαθίστανται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το μοντέλο X της Tesla, μέχρι το Chevy Bolt της General Motors.
"Η διαθεσιμότητα νικελίου και κοβαλτίου είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Ως παραγωγός αυτών των μετάλλων, η Terrafame στοχεύει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προμήθεια των κατασκευαστών μπαταριών ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Joni Lukkaroinen.
Το νέο εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 150.000 τόνων θειικού νικελίου, κάτι που η Terrafame αναφέρει ότι θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως.
Η τελική απόφαση για την επένδυση  σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης θα ληφθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης