Ενέργεια

TransCanada: Αμετάβλητη η εμπορική στήριξη στον αγωγό Keystone XL

tags :
TransCanada: Αμετάβλητη η εμπορική στήριξη στον αγωγό Keystone XL
"Αναμένουμε ότι η εμπορική υποστήριξη του έργου θα είναι ουσιαστικά όμοια με εκείνη που υπήρχε όταν υποβάλαμε για πρώτη φορά άδεια για τον αγωγό Keystone XL", ανέφερε η εταιρεία στα αποτελέσματα κερδών τρίτου τριμήνου
Η TransCanada Corp αναμένει ότι η υποστήριξη από τους φορτωτές αργού πετρελαίου στον αγωγό Keystone XL θα είναι παρόμοια με αυτήν όταν ξεκίνησε το έργο το 2008, ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη καθώς ανέφερε αύξηση στα τριμηνιαία κέρδη.
Ο αγωγός, ο οποίος θα μεταφέρει 830.000 βαρέλια ημερησίως  σε διυλιστήρια των ΗΠΑ, έχει καθυστερήσει οκτώ χρόνια από ρυθμιστικά εμπόδια, καθώς τα ενεργειακά έργα της Βόρειας Αμερικής αντιμετωπίζουν έντονες αντιδράσεις από τους περιβαλλοντολόγους.
Ενώ η Canadian Natural Resources Ltd ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της χώρας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει αυξήσει τη δέσμευσή της στο Keystone XL, υπήρξε ανησυχία ότι άλλοι παραγωγοί ενδέχεται να μην την ακολουθήσουν.
Η TransCanada ανακοίνωσε ότι αναλύει τα αποτελέσματα της έρευνας και αναμένει την εισαγωγή νέων φορτίων και τη μείωση των δεσμεύσεων όγκου από άλλους.
"Αναμένουμε ότι η εμπορική υποστήριξη του έργου θα είναι ουσιαστικά όμοια με εκείνη που υπήρχε όταν υποβάλαμε για πρώτη φορά άδεια για τον αγωγό Keystone XL", ανέφερε η εταιρεία στα αποτελέσματα κερδών τρίτου τριμήνου.
Τα καθαρά έσοδα της TransCanada που αναλογεί στους μετόχους ήταν 612 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (482 εκατομμύρια δολάρια) ή 70 καναδικά σεντ ανά μετοχή το τρίμηνο, σε σύγκριση με ζημία 135 εκατομμυρίων C $ ή 17 καναδικά σεντ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Το προηγούμενο τρίμηνο περιλάμβανε μια επιβάρυνση απομείωσης της υπεραξίας μετά από φόρους ύψους 656 εκατ. C $.
Εξαιρουμένων των στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 70 καναδικά σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.
Τα έσοδα της TransCanada υποχώρησαν κατά 10,7% στα 3,24 δισ. καναδικά δολάρια, αλλά οι  εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν στα 3,18 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Thomson Reuters
Οι μετοχές της TransCanada υποχώρησαν τελικά κατά 0,9% στο 61.34 καναδικά δολάρια στο χρηματιστήριο του Τορόντο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης