Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Αναφορά Ανθρακικού Αποτυπώματος και Βιωσιμότητας» από τον ΔΕΣΦΑ

«Αναφορά Ανθρακικού Αποτυπώματος και Βιωσιμότητας» από τον ΔΕΣΦΑ
Η Αναφορά του Ανθρακικού Αποτυπώματος βρίσκεται σε συμφωνία με το Greenhouse Gas Protocol (GHG)
Για έκτη συνεχή χρονιά, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) εξέδωσε την Αναφορά του Ανθρακικού Αποτυπώματος & Βιωσιμότητας, με την οποία μετρά την επίδοσή του σε μια σειρά δεικτών Ασφάλειας, Ποιότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και στοχεύοντας στον υπολογισμό του ανθρακικού του αποτυπώματος με τη μεγαλύτερη ακρίβεια, πραγματοποιήθηκε επικαιροποίηση των συντελεστών εκπομπής και παράλληλα ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων κατανάλωσης.
Διαπιστώθηκε πως για το έτος 2016, επιτεύχθηκε σημαντική βελτίωση του Οικολογικού και του Κοινωνικού αποτυπώματος του ΔΕΣΦΑ, καθώς επιτεύχθηκαν οι υψηλοί στόχοι που η εταιρεία είχε θέσει σε μια σειρά από Περιβαλλοντικούς και Κοινωνικούς δείκτες.
Η Αναφορά του Ανθρακικού Αποτυπώματος βρίσκεται σε συμφωνία με το Greenhouse Gas Protocol (GHG), ως μία διεθνώς αποδεκτή μεθοδολογία υπολογισμού Αερίων του Θερμοκηπίου και είναι συμβατή και με άλλα διεθνή πρότυπα υπολογισμού, όπως το ISO 14064:2013, το οποίο επιτρέπει την άμεση ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα εθνικά και διεθνή μητρώα αερίων του θερμοκηπίου.
Η έκδοση της Αναφοράς Βιωσιμότητας και Ανθρακικού Αποτυπώματος αποτυπώνει τη δέσμευση της Διοίκησης του ΔΕΣΦΑ, των εργαζομένων και όλης της εταιρείας, στις προσταγές της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΔΕΣΦΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης