Επιχειρήσεις

Προκαταρκτική εξέταση για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της Petrobas

tags :
Προκαταρκτική εξέταση για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της Petrobas
Ο πρόξενος επί τιμή, σύμφωνα με την κατάθεση, φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobas διέταξε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
Τον χειρισμό της έρευνας ανέλαβαν δύο εισαγγελείς κατά της διαφθοράς (Ντζούρας και Μανώλης) οι οποίοι καλούνται να διερευνήσουν την ενδεχόμενη τέλεση των αξιόποινων πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.  
Η έρευνα ξεκινά με αφορμή κατάθεση του πρώην διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobras, P. R. Costa, ο οποίος φέρεται να ανέφερε στις βραζιλιάνικες αρχές ότι ο πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras.
Ο πρόξενος επί τιμή, σύμφωνα με την κατάθεση, φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία.
Τις πληροφορίες αυτές τις μετέδιδε σε 20 τουλάχιστον εταιρείες, με τις περισσότερες, αν όχι όλες, να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης