Ενέργεια

Δύο νέες εγκαταστάσεις βιομάζας ισχύος 17 MW αρχίζουν να λειτουργούν στην Τουρκία

Δύο νέες εγκαταστάσεις βιομάζας ισχύος 17 MW αρχίζουν να λειτουργούν στην Τουρκία
Επένδυση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα πραγματοποιεί η Τουρκία
Επένδυση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα πραγματοποιεί η Τουρκία.
Ειδικότερα, δύο νέοι σταθμοί παραγωγής ενέργειας βιομάζας συνολικής χωρητικότητας 17,2 MW ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στην επαρχία Αϊδινίου και στην νοτιοανατολική πόλη Σανλιούρφα της εταιρείας Global Investment Holdings.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο στην επαρχία του Αϊδινίου θα χρησιμοποιήσει βαμβάκι έπειτα από τη συγκομιδή για να παράγει 12 MW εγκατεστημένης ηλεκτρικής ενέργειας.
Το εργοστάσιο θα παράγει αρχικά 80 εκατ. KW ετησίως, που επαρκούν για τις ανάγκες σχεδόν 30.000 σπιτιών, με στόχο να διπλασιαστεί η συγκεκριμένη ενέργεια.
Η μονάδα βιομάζας στην Σανλιούρφα, με εγκατεστημένη χωρητικότητα 5.2 MW θα χρησιμοποιήσει γεωργική βιομάζα και ζωικά απόβλητα, παρέχοντας την ευκαιρία σε 15.000 σπίτια να ικανοποιήσουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.
Η ετήσια παραγωγή θα φτάσει τις 35 εκατ. KW σύμφωνα με την εταιρεία.
Ο πρόεδρος της εταιρείας μάλιστα τόνισε ότι: «Είναι πιθανό να παράγουμε πάνω από 5.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Τουρκία. Η χώρα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα, καθώς έχει ευρύτατο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο. Θα επεκτείνουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, η οποία είναι διαδεδομένη ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Η θυγατρική μας Consus Energy δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι και θα αναπτυχθεί γρήγορα και σταθερά».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Consus, Atay Arpaciogullari, επιβεβαίωσε ότι θα επενδύσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια σε βιομάζα για να φέρει σε απευθείας σύνδεση 250 μεγαβάτ εγκατεστημένης δυναμικότητας έως το 2020.
«Θα επικεντρωθούμε στις περιοχές με υψηλά γεωργικά απόβλητα στην Τουρκία. Με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων επενδύσεων μας, αναμένουμε να παράγουμε 1,5 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως» εξήγησε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης