Τελευταία Νέα
Commodities

Σχεδόν αμετάβλητη η τιμή του χρυσού αφού έχασε 150 δολάρια μέσα σε ένα μήνα

Σχεδόν αμετάβλητη η τιμή του χρυσού αφού έχασε 150 δολάρια μέσα σε ένα μήνα
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται στα 1.188,86 δολάρια η ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει κατά 6,83% συνολικά τον Νοέμβριο
Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει σήμερα Τετάρτη (30/11) η τιμή του χρυσού, με τις αγορές να τηρούν στάση αναμονής μετά τη δημοσιοποίηση των βελτιωμένων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ και με τις αγορές να τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται στα 1.188,86 δολάρια η ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει κατά 6,83% συνολικά τον Νοέμβριο, στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγράψει από τον Ιούνιο του 2013.
Οι ράβδοι χρυσού έχουν καταγράψει απώλειες της τάξης των 150 δολαρίων η ουγγιά από 9 Νοεμβρίου και από τα 1.337,40 δολάρια η ουγγιά που βρισκόταν πριν την εκλογή του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Σε αυτό συνέβαλε η ενίσχυση του δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων, μετά τις δεσμεύσεις Trump που δημιουργούν προσδοκίες ανάπτυξης, αλλά και την πιθανολογούμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Σήμερα πάντως το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται εκ νέου έναντι των άλλων νομισμάτων και η αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανεβαίνουν, κάτι που ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις εντός της ημέρας στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του ασημιού αυξάνεται κατά 0,6% στα 16.67 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή της πλατίνας ενισχύεται κατά 0,2% στα 919,60 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή του παλλάδιου αυξάνεται κατά 0,1% στα 760,70 δολάρια η ουγγιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης