Τελευταία Νέα
Commodities

Commodities: Αυτές είναι οι μετοχές που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις

tags :
Commodities: Αυτές είναι οι  μετοχές που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις
Τα Commodities αντιπροσωπεύουν ένα χώρο στον οποίο μπορείτε να επενδύσετε μακροπρόθεσμα
Σημαντικές αποδόσεις «κρύβουν» μετοχές του μεταλλευτικού τομέα σύμφωνα με τον Tony Daltorio της Ιnvestors Alley ο  οποίος εκτιμά ότι οι κινεζικές επενδύσεις, η πορεία των βασικών προϊόντων και η βιομηχανική ιδιαιτερότητά τους θα είναι τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν την εξέλιξη τους.
Το iShares MSCI Global Metals and Mining ETF κατά 25,3% από έτος σε έτος και κατά 40,23% τον περασμένο χρόνο.
Το χαρτοφυλάκιο του αμοιβαίου κεφαλαίου περιέχει 182 μετοχές. Οι μεγαλύτερες θέσεις της είναι στις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο όπως η Vale και Rio Tinto η  BHP Billiton και τη μεγαλύτερη εταιρεία που ασχολείται με το εμπόριο χαλκού, Freeport-McMoRan.
Η δεύτερη επιλογή είναι σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα, τον οποίο η Κίνα σπρώχνει πραγματικά. Το  αλουμίνιο.
Τα χρόνια υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας και υπερπροσφοράς μπορεί τελικά να τερματιστούν. Αυτό πρέπει να είναι - και ήδη είναι - μια σημαντική ώθηση - για την Alcoa.
Η αυξήθηκε κατά 71% σε ετήσια βάση και κατά 128% τον τελευταίο χρόνο.
Στην τελευταία παρουσίασή της, η εταιρεία δήλωσε ότι στην αγορά αλουμινίου προβλέπεται φέτος  έλλειμμα 300.000 τόνων από πλεόνασμα 100.000 τόνων. Ακριβώς μια αλλαγή από την πρόβλεψη του Ιουλίου για  300.000 - 700.000 τόνων παγκόσμιο πλεόνασμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Alcoa αύξησε τις εκτιμήσεις κερδών EBITDA 2017 έως 2,4 δισ. δολάρια, πολύ πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη EBITDA ύψους 2,1 δισ. εως 2,2 δισ.δολ..
Αυτό γίνεται ακόμα καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει ο παράγοντας της Κίνας και η αυξανόμενη ζήτηση. Η ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 40% έως το 2025.
Ο χαλκός αποτελεί μια εξίσου καλή επιλογή με την Southern Copper να υπόσχεται πολλά.
Η εν λόγω εταιρεία είναι μια θυγατρική με πλειοψηφία του μεξικανικού μεταλλευτικού κολοσσού Grupo Mexico S.A. de C.V. με ορυχεία τόσο στο Μεξικό όσο και στο Περού.
Η πρόσφατη έκθεσή της έδειξε ότι τα κέρδη ήταν πάνω από τις προσδοκίες και οι μελλοντικές θετικές προβλέψεις, χάρη στις αυξανόμενες τιμές του χαλκού, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη μετοχή του. Η SCCO σημείωσε αύξηση 35,4% μέχρι το 2017 και έφτασε το 58% περίπου τους τελευταίους 12 μήνες.
Σε ένα καλό χαρτοφυλάκιο οι  εταιρείες βιομηχανικών μετάλλων πρέπει να  είανι δίπλα σε εταιρείες τεχνολογίας.
Τα εμπορεύματα, και συγκεκριμένα τα μέταλλα, δεν περιλαμβάνονται πάντοτε όταν μιλάμε για την τεχνολογία και την ταχεία μεταμόρφωση που προωθεί. Ωστόσο, χωρίς μέταλλα όπως το αλουμίνιο και ο χαλκός, μεταξύ άλλων, δεν θα υπήρχαν smartphones, δισκία, αισθητήρες, ιατρικός εξοπλισμός υψηλού επιπέδου ... σχεδόν τίποτα που θεωρούμε δεδομένο για τις προηγμένες οικονομίες.
Τα Commodities αντιπροσωπεύουν ένα χώρο στον οποίο μπορείτε να επενδύσετε μακροπρόθεσμα.
Αποτελούν ραχοκοκαλιά όλων των τεχνολογιών και της ταχείας εξέλιξης της τεχνολογίας, της κοινωνίας, του τρόπου ζωής. Και αυτό ονομάζεται Singularity.
Η Singularity παρουσιάζει στους επενδυτές την ευκαιρία για ένα κομμάτι από την αύξηση άνω των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα επτά χρόνια που θα προέλθει από όλες αυτές τις αλλαγές. Ανάπτυξη για εταιρείες όπως η Alcoa και ο Southern Copper που αναφέρθηκαν παραπάνω καθώς και πολλοί άλλοι που πιθανότατα δεν έχετε καν ποτέ ακούσει σύντομα θα ακολουθήσουν την Singularity.
Κάποια από αυτή την ανάπτυξη θα προέλθει από τον τομέα της τεχνολογία και τα υλικά για  αυτή την τεχνολογία δημιουργούν την ιδιαιτερότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης