Τελευταία Νέα
Commodities

Η Savannah ξεκινά την παραγωγή λιθίου στην Πορτογαλία στο τέλος του 2019

Η Savannah ξεκινά την παραγωγή λιθίου στην Πορτογαλία στο τέλος του 2019
Η Ευρώπη διεκδικεί μια θέση στην αγορά παραγωγής λιθίου
Η μεταλλευτική Savannah Resources επιδιώκει να ξεκινήσει την εξόρυξη λιθίου στην Πορτογαλία στα τέλη του 2019, καθιστώντας τη τον πρώτο μεγάλο παραγωγό υγρών μπαταριάς στην Ευρώπη,  την ώρα όπου αναδύονται αντίπαλα έργα σε ολόκληρη την ήπειρο.
Μέχρι στιγμής, στην παραγωγή λιθίου ηγούνται η Λατινική Αμερική, η Αυστραλία και η Κίνα, ενώ  η Ασία έχει κυριαρχήσει στην παραγωγή μπαταριών λιθίου.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν την Ευρώπη να καλύψει τη διαφορά, ενώ η LG Chem της Νότιας Κορέας θα ανοίξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη το προσεχές έτος.
Η Savannah ανακοίνωσε ότι  η Ευρώπη μπορεί να γίνει ο πρώτος παραγωγός  spodumene, σκληρή μορφή λιθίου ,  μιας σχετικά γρήγορη πηγής λιθίου μπαταρίας σε σύγκριση με την άλμη, η οποία μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο για να επεξεργαστεί, αν και οι αναλυτές αναφέρουν  ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν  να το αλλάξουν αυτό.
"Είμαστε σε μια μοναδική θέση στην Ευρώπη. Αυτό που έχουμε είναι ένα πρωταρχικό έργο λιθίου ", δήλωσε ο CEO David Archer σε συνέντευξή του.
"Το τέλος του 2019 είναι το ξεκίνημα της παραγωγής είναι ένας επιθετικός στόχος για την Savannah αλλά και αυτός που η εταιρεία πιστεύει ότι είναι εφικτός".
Αν και η Ευρώπη εξαρτάται από τις εισαγωγές λιθίου, υπάρχουν και άλλα έργα για εγχώρια παραγωγή.
Το μεγαλύτερο είναι το γιγαντιαίο αποθεματικό της Rio Tinto στη Σερβία, το οποίο  σύμφωνα με την εταιρεία  αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2023.
Η μικρότερη Bacanora Minerals επικεντρώνεται στη δημιουργία νέας παραγωγής λιθίου μαλακής πέτρας, η οποία είναι πιθανώς φθηνότερη από ό, τι η σκληρό βράχο, στο Μεξικό το 2019. Αλλά αποφάσισε επίσης να αναζητήσει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο και έχει  το 50% της κοινής  επιχείρησης ελέγχου του έργου λιθίου Zinnwald στην ανατολική Γερμανία.
Στο Μεξικό, η Bacanora διαθέτει ήδη ένα πιλοτικό έργο που παράγει ανθρακικό λίθιο μπαταρίας ενώ  έχει δεκαετή απόσβεση ή προμήθεια συμφωνίας με την ιαπωνική εταιρεία εμπορικών συναλλαγών Hanwa.
Η Hanwa κατέχει σχεδόν το 10% της Bacanora, όπως και ο διευθυντής επενδύσεων της  BlackRock στις ΗΠΑ.
Η Savannah λέει ότι δεν έχει ακόμη προσφορές εξαγοράς, αλλά σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με τις εταιρείες που μετατρέπουν το spodumeme σε χημικές ουσίες μπαταριών και με κατασκευαστές αυτοκινήτων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης