Επιχειρήσεις

Petronas και Aramco αναζητούν 8 δισ. δολάρια για πετροχημικό έργο στη Μαλαισία

tags :
Petronas και Aramco αναζητούν 8 δισ. δολάρια για πετροχημικό έργο στη  Μαλαισία
Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 27 δισ. δολ
Η Μαλαισιανή κρατική επιχείρηση ενέργειας Petronas και η Saudi Aramco επιδιώκουν να αντλήσουν 8 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω δανεισμού, για ένα διυλιστήριο και πετροχημικό συγκρότημα, σύμφωνα με το Project Finance International (PFI) την Τετάρτη 25/10.
Το εργοστάσιο ραφιναρίσματος και πετροχημικών προϊόντων (RAPID), στο  Johor  νότια της Μαλαισίας , είναι ένα έργο 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και  βρίσκεται μεταξύ του στενού Malacca και της θάλασσας της Νότιας Κίνας, στον « δρόμο» αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου  από τη Μέση Ανατολή με προορισμό  την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
Ο Σαουδαραβικός ενεργειακός γίγαντας Aramco συμφώνησε τον Φεβρουάριο να αγοράσει μερίδιο 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα διύλισης και πυρόλυσης της RAPID.
Η Aramco συμφώνησε επίσης για  συμμετοχή  ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε πετροχημικά έργα στο συγκρότημα RAPID.
Η PFI, η οποία ανήκει στην Thomson Reuters, ανέφερε ότι περισσότερες από 10 τράπεζες έχουν κληθεί να υποβάλουν προτάσεις για τη δανειακή διευκόλυνση, η οποία θα έχει διάρκεια τριών ετών.
Το δάνειο θα χρηματοδοτηθεί και από τις δύο επιχειρήσεις εξίσου, ανέφερε.
Το έργο RAPID αποτελεί βασικό τομέα ανάπτυξης για την Petronas, ο οποίος δαπανά μεγάλο μέρος των κεφαλαίων της για το RAPID. Το διυλιστήριο πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί το 2019, με  τις πετροχημικές εργασίες να ξεκινούν 6-12 μήνες μετά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης