Αναλύσεις

Οι δυνατότητες προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στην ατζέντα ΣΕΒ - Moscovici

tags :
Οι δυνατότητες προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στην ατζέντα ΣΕΒ - Moscovici
Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν σήμερα 29/11/2016 ο Πρόεδρος Θ. Φέσσας και  μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ με τον Ευρωπαίο Επίτροπο P. Moscovici.
Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΣΕΒ οι οποίοι παρέθεσαν γεύμα εργασίας αντάλλαξαν απόψεις με τον Επίτροπο σχετικά με την πορεία της  οικονομίας, ενώ συζήτησαν ειδικότερα για τις δυνατότητες και τους τρόπους προσέλκυσης ιδιωτικών  επενδύσεων.  
Μετά το τέλος  της συνάντησης ο κ. Φέσσας δήλωσε τα εξής:
«Συναντηθήκαμε, σήμερα, με τον Επίτροπο κ. Moscovici, έναν σταθερό φίλο της χώρας μας και αρωγό της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και την επάνοδο της σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.
Αναφέραμε στον Επίτροπο πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία της χώρας να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, που θα ανοίξει το δρόμο για θετικές εξελίξεις, όπως είναι η έναρξη του QE και οι διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους. 
Επιπλέον, τονίσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός οδικού χάρτη για τη σταδιακή ελάφρυνση της υψηλής φορολογίας που έχουν επωμιστεί οι οργανωμένες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της χώρας μας.
Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.
Ο ΣΕΒ έχει επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων για την επανεκκίνηση των επενδύσεων και τη σταδιακή αλλαγή του ελληνικού παραγωγικού υποδείγματος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης