Commodities

Goldman Sachs: Ο χρυσός παραμένει η καλύτερη επένδυση

Goldman Sachs: Ο χρυσός παραμένει η καλύτερη επένδυση
Οι επενδυτές ενισχύουν την ποσότητα του χρυσού στο χαρτοφυλάκιό τους καθώς η αβεβαιότητα αυξάνεται, με αποτέλεσμα ο φόβος να είναι ο βασικός μεσαίος βραχυπρόθεσμος οδηγός, αναφέρεται στην ανάλυση της Goldman Sachs
Ο χρυσός είναι ο νικητής μεταξύ των κρυπτονομισμάτων όταν αξιολογείται με βάση την πλειονότητα των βασικών χαρακτηριστικών του χρήματος, σύμφωνα με την Goldman Sachs, που προσθέτει ότι ο φόβος και η ευημερία είναι οι βασικοί οδηγοί του κίτρινου μετάλλου.
«Τα πολύτιμα μέταλλα παραμένουν μια σχετική κατηγορία assets στα μοντέρνα χαρτοφυλάκια, παρά την έλλειψη όσον αφορά τις αποδόσεις» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας, ενώ τονίζεται «δεν είναι ούτε ιστορικό ατύχημα, ούτε αντίκα».
Εξετάζοντας ιδιότητες όπως η ανθεκτικότητα και η ουσιαστική αξία, εξακολουθούν να υπάρχουν παρ' όλο που ανακαλύφθηκαν νέα υλικά όπως τα κρυπτονομίσματα.
Οι επενδυτές ενισχύουν την ποσότητα του χρυσού στο χαρτοφυλάκιό τους καθώς η αβεβαιότητα αυξάνεται, με αποτέλεσμα ο φόβος να είναι ο βασικός μεσαίος βραχυπρόθεσμος οδηγός, αναφέρεται στην ανάλυση της Goldman Sachs.
Η ευημερία είναι ο μακροπρόθεσμος οδηγός, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, όπου τα αυξανόμενα επίπεδα των εισοδημάτων κατά τις επόμενες δεκαετίες θα υποστηρίξουν τις τιμές, επισημαίνεται στην ανάλυση.
Σημειώνεται ότι το bitcoin έχει πενταπλασιαστεί το 2017, ενώ ο χρυσός έχει ενισχυθεί κατά 12%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης