Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Wood Mackenzie: Η Νορβηγία στο top 10 του κόσμου για να ανακαλυφθεί πετρέλαιο

Wood Mackenzie: Η Νορβηγία στο top 10 του κόσμου για να ανακαλυφθεί πετρέλαιο
H περιοχή της Αρκτικής εξακολουθεί να έχει πολλές δυνατότητες, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας συμβούλων
Η Νορβηγία παραμένει μεταξύ των 10 πρώτων θέσεων παγκοσμίως για να βρεθεί πετρέλαιο, ενώ η περιοχή της Αρκτικής εξακολουθεί να έχει πολλές δυνατότητες, παρά τα πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματα της εξερεύνησης, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας συμβούλων Wood Mackenzie που παρουσιάσθηκε την Πέμπτη 12/10.
Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, η Statoil ανακοίνωσε  ακόμη ένα πηγάδι στη θάλασσα του Barents, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Johan Castberg. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία εξερεύνησης στην περιοχή το επόμενο έτος.
"Η εξερεύνηση ήταν πολύ απογοητευτική τα τελευταία χρόνια, η Barents δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά εξακολουθεί να είναι μία από τις δέκα πρώτες περιοχές για να βρεθούν αποθεματικά ", δήλωσε ο Luke Parker της  Wood Mackenzie, σε συνέδριο επενδυτών στο Όσλο.
"Οι εταιρείες που βρίσκονται εκεί θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους",  με την Statoil, Aker BP και Lundin Petroleum να είναι οι βασικοί συντελεστές των δραστηριοτήτων στην περιοχή σημείωσε.
Το 2017 η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου βρισκόταν κοντά στην εκπλήρωση των προβλέψεων  για 20-25 νέα project σύμφωνα με τους υπολογισμούς της  Wood Mackenzie.
"Σήμερα είμαστε στα 18 και συνεχίζουμε. Είμαστε γενικά  σε καλό δρόμο για να ανταποκριθούμε στην πρόβλεψη ", δήλωσε ο Parker.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης