Τελευταία Νέα
Αμερική

ΗΠΑ: Αύξηση 1,2% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο 2017

ΗΠΑ: Αύξηση 1,2% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο 2017
Οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτική αγαθά αυξήθηκαν κατά 2%    
Ανέκαμψαν τον Αύγουστο του 2017 οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ, μετά από μια απότομη πτώση τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (5/10/2017) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για τα αγαθά που παράγουν τα αμερικάνικα εργοστάσια αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο, έναντι της πτώσης 3,3% του Ιουλίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες θα αυξάνονταν κατά 1,1%,.
Οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτική αγαθά αυξήθηκαν κατά 2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, έναντι της αύξησης 1,7% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εκτός από αεροσκάφη, σημείωσαν άνοδο 1,1% τον Αύγουστο, μετά από αύξηση 0,9% τον Ιούλιο

Μείωση 2,7% του εμπορικού ελλείμματος

Η πολύ καλή πορεία των εξαγωγών, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών, οδήγησαν σε μείωση το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το έλλειμμα υποχώρησε κατά 2,7% και έφθασε στα 42,4 δισ. δολάρια.
Παράλληλα το υπουργείο αναθεώρησε την εκτίμησή του για το έλλειμμα του Ιουλίου, το οποίο τοποθετείται στα 43,6 δισ. δολάρια έναντι 43,7 δισ. που ήταν η αρχική ανακοίνωση.
Οι οικονομολόγοι, βάσει δημοσκόπησης του Reuters, είχαν εκτιμήσει ότι το εμπορικό έλλειμμα Αυγούστου θα άγγιζε τα 42,7 δισ. δολάρια.
Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 0,4% στα 195,3 δισ. δολάρια, δηλαδή έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα σημερινά (5/10) στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς η χώρα δείχνει να ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό από τις ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες Harvey και Irma.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 12.000, στις 260.000 συνολικά, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 265.000.
Παράλληλα, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί πιο σταθερή τιμή μέτρησης για την αγορά εργασίας, υποχώρησε κατά 9.500, στις 268.250 συνολικά, επηρεαζόμενος ακόμα από τους τυφώνες του προηγούμενου μήνα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης