Επιχειρήσεις

Χωρίς τέλος τα εμπόδια για το Ελληνικό - Ετοιμάζεται και νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη για το δασικό

Χωρίς τέλος τα εμπόδια για το Ελληνικό - Ετοιμάζεται και νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη για το δασικό
Τα μέλη της Επιτροπής καταγγέλουν μεθοδεύσεις καθώς όπως υποστηρίζουν «προκειμένου να αρθεί η συνταγματική προστασία των παραπάνω εκτάσεων ασκήθηκαν από την πολιτική ηγεσία έντονες πιέσεις και ακολουθήθηκαν  απίστευτες μεθοδεύσεις
Χωρίς τέλος είναι οι προσφυγές για το Ελληνικό, καθώς στη δικαιοσύνη ετοιμάζεται να καταφύγουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Πάρκο κατά της απόφασης της Τεχνικής Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά, για μη δασική την έκταση των 37 στρεμμάτων.
Τα μέλη της Επιτροπής καταγγέλουν μεθοδεύσεις καθώς όπως υποστηρίζουν «προκειμένου να αρθεί η συνταγματική προστασία των παραπάνω εκτάσεων ασκήθηκαν από την πολιτική ηγεσία έντονες πιέσεις και ακολουθήθηκαν  απίστευτες μεθοδεύσεις.  
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι όταν το δασαρχείο ζήτησε από το Υπουργείο τις φυτοτεχνικές μελέτες στις οποίες αναφέρεται η ΝΣΚ 337/2017 τότε το Υπουργείο ζήτησε από το νομικό  σύμβουλο του Υπουργείου να… ερμηνεύσει την απόφαση 337/16 του ΝΣΚ (από ποιο νομοθέτημα προβλέπεται αυτή η διαδικασία) και βεβαίως αυτός την ερμήνευσε ισχυριζόμενος ότι δεν είναι απαραίτητες οι φυτοτεχνικές μελέτες.
Η παραπάνω διαδικασία ισοδυναμεί με πλήρη κατάλυση της δασικής νομοθεσίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας των δασών.
Λίγο πριν την έκδοση  του δελτίου τύπου της Επιτροπής Αγώνα εκδόθηκε η απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά.
Στην ψηφοφορία με αίτημα την επίδικη δασική έκταση του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, την οποία έχει χαρακτηρίσει δασική ο δασάρχης Πειραιά, υπήρξε ισοψηφία 2 προς 2.
Καθώς η ψήφος του προέδρου υπολογίζεται διπλή η Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων δεν συμφωνεί με το δασάρχη.
Κατόπιν τούτου η επιτροπή Αγώνα θα προσφύγει στο Εφετείο και όποιο άλλο δικαστήριο χρειαστεί».
Υπενθυμίζεται ότι για το δασικό έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δύο οικολογικά σωματεία που στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του δασάρχη Πειραιά, ως προς την μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής του Ελληνικού στην δασική νομοθεσία και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.
Τα δυο Σωματεία υποστηρίζουν, ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).
Υπενθυμίζεται ότι για τη Lamda Development έχει το δασικό, έχει χαρακτηριστεί ως η αχίλλειος πτέρνα της επένδυσης.

Εν αναμονή της καθογραφής της απόφασης του ΣτΕ

Εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου  (ΚΑΣ)  για το Ελληνικό ο επενδυτής (Lamda Development) προκειμένου να τοποθετηθεί και επίσημα.
Όπως ανέφερε η εισηγμένη πριν τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του ΚΑΣ της 3/10/2017 αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους.
Παράλληλα τονίζει ότι αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας ωστόσο προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα.
Επίσης σημειώνει ότι η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης