Διεθνή

Zeitung: Ο έμπιστος της Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάγιερ, προσωρινά στη θέση του υπουργού Οικονομικών

Zeitung: Ο έμπιστος της Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάγιερ, προσωρινά στη θέση του υπουργού Οικονομικών
Ο Σόιμπλε, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να εκλεγεί στις 24 Οκτωβρίου στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής
Ο Χριστιανοδημοκράτης Πίτερ Αλτμάγιερ θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του Σόιμπλε μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung».
Ο 59χρονος πολιτικός του CDU, μεταδίδει η εφημερίδα, θα αναλάβει μεταβατικά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά την αποχώρηση του επί χρόνια υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Σόιμπλε, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να εκλεγεί στις 24 Οκτωβρίου στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής, επομένως θα μείνει κενή η θέση του υπουργού Οικονομικών ως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο οποίος χρονικά τοποθετείται αρκετά αργότερα, ίσως προς τα Χριστούγεννα.
Ο 59χρονος Πίτερ Αλτμάγιερ έχει περιγραφεί ως «ο ισχυρότερος άνθρωπος στο Βερολίνο», από τον Εconomist, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είναι ο σταθερά φιλοευρωπαίος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 και έχει επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος, περίπου όση και ο Σόιμπλε.
Πρόσφατα, ο Αλτμάγιερ αναφέρθηκε στις θέσεις της Γερμανίας σχετικά με το Brexit, λέγοντας ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε καλή συνεργασία με τους Βρετανούς, προκειμένου να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit όσο το δυνατόν καλύτερα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό είχε ανατεθεί και έφερε εις πέρας την ενεργειακή στροφή από τις κλασικές πηγές στις ανανεώσιμες και κατόπιν υπήρξε πετυχημένος συντονιστής στην κρίση των προσφύγων. Το γεγονός ότι ο Αλτμάγιερ στερείται σημαντικών οικονομικών γνώσεων μπορεί να έχει μικρότερη σημασία από το αν η Μέρκελ μπορεί να αντέξει να του αναθέσει μια δουλειά που απαιτεί συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης